ροή ειδήσεων

Forbes: Μπράβο στην Ελλάδα -Τώρα, η Βενεζουέλα αναφέρεται στη φτώχεια των Ελλήνων

Οπως αναφέρει το forbes.com, με αρκετή δόση ειρωνείας, «αυτό είναι πραγματικά διασκεδαστικό: το κρατικό κανάλι στη Βενεζουέλα σημειώνει πόσο τρομερή είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ω, ναι, οι Μπολιβαριανοί σοσιαλιστές, που κατάφεραν να μετατρέψουν την πλούσια σε πετρέλαιο οικονομία...
της Βενεζουέλας σε μια τεράστια επιτυχία, αναφέρονται στο χάος που έχει προκαλέσει το ευρώ στην Ελλάδα ως παράδειγμα τού πώς ο καπιταλισμός οδηγεί στη φτωχοποίηση»...


Και συνεχίζει: «Φυσικά, πέρα από κάθε αμφιβολία, η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές λόγω του χρέους της και της χειμαζόμενης οικονομίας της. Και αυτό διότι πολλά από τα τεράστια ποσά που της δόθηκαν ως βοήθεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή παλαιών δανείων. Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος φταίει για την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, τα στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα από τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ είναι εντυπωσιακά.

» Η Ελλάδα δεν είναι η φτωχότερη χώρα-μέλος της ΕΕ. Τα ποσοστά φτώχειας είναι υψηλότερα στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι πολύ πίσω. Βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τα στοιχεία της Eurostat να δείχνουν ότι το 22,2% του πληθυσμού υπέστη "σοβαρές υλικές στερήσεις" το 2015. Μάλιστα, το ελληνικό ποσοστό έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2008, το έτος που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση. Συνολικά, το επίπεδο φτώχειας στην ΕΕ μειώθηκε από 8,5% σε 8,1%.

» Ακόμα και σήμερα, η λύση θα ήταν -όπως ήταν πάντα- η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, να πει στους δανειστές ότι έχουν χάσει τα χρήματά τους, να επαναφέρει τη δραχμή και τελικά να επιτύχει κάποια οικονομική ανάπτυξη. Η Ισλανδία, η οποία έκανε σε γενικές γραμμές κάτι ανάλογο, έχει επανέλθει. Αλλά αυτό που αναφέρει το κανάλι Telesur στη Βενεζουέλα είναι πράγματι εντυπωσιακό: "Το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς η ανεργία, η φτώχεια, η ανισότητα και τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζουν να διαρρηγνύουν τον ήδη ξεφτισμένο κοινωνικό ιστό της μεσογειακής χώρας".

» Κι όμως, είναι απολύτως αληθινό αυτό που λέει το κανάλι: "Τώρα, η ΕΕ και το ΔΝΤ απαιτούν ότι από την κυβέρνηση του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει επιπλέον 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο ή να ρισκάρει να αθετήσει το χρέος της, το οποίο παραμένει στο εντυπωσιακό επίπεδο των 330 δισ. ευρώ. Το Telesur εστιάζει στο ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής φτώχειας, εξαιτίας των ληστρικών πολιτικών δανεισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αρπακτικών δανειστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Α, ώστε αρπακτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και επιθετικοί δανειστές; Για να θέσουμε τα πράγματα σε μια βάση, ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα αυξήθηκε πρόσφατα σε 12 δολάρια τον μήνα. Το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα είναι 390 δολάρια τον μήνα. Η Βενεζουέλα είναι μια καθολική χώρα, έτσι δεν είναι; Δεν τους διδάσκουν να μην κρίνονται για να μην κριθούν;».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/2/17 12:02

    Η ληστρική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το πάει σε "ξεπούλημα" πρώτα και μετά χρεωκοπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *