ροή ειδήσεων

M. Κόνσολας: Γραπτή ερώτηση στη Βουλή για τα στοιχεία των αφίξεων


Στη Βουλή επαναφέρει το ζήτημα της ακρίβειας των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις,
με γραπτή, αυτή τη φορά, Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει δύο φορές Επίκαιρη Ερώτηση, αλλά η συζήτησή τους στην Ολομέλεια της Βουλής δεν πραγματοποιήθηκε.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ, επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Τουρισμού δεν θα αποφύγει τη συζήτηση και θα αναγκαστεί να συζητήσει σοβαρά για την έλλειψη επεξεργασίας των στοιχείων για τις αφίξεις που δημιουργούν ψευδείς και παραπλανητικές εικόνες για τον τουρισμό μας.

Εφόσον η Υπουργός Τουρισμού δήλωσε δύο φορές αδυναμία να συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, κατέθεσα γραπτή Ερώτηση.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις δεν προσφέρονται για «δημιουργική λογιστική» και για πολιτικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια.

Δεν υπάρχει δευτερογενής και εξειδικευμένη επεξεργασία των στοιχείων των αφίξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσμετρώνται στους τουρίστες Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό αλλά και κάτοικοι γειτονικών χωρών που επισκέπτονται για λίγες ώρες την Ελλάδα ή ακόμα και...οδηγοί φορτηγών.

Η Τράπεζα της Ελλάδας ορθώς καταγράφει τα στοιχεία για τον αριθμό των αφίξεων και για τα έσοδα, αλλά υπάρχει έλλειψη ενός θεσμικού και εξειδικευμένου οργάνου, που θα επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία, ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον τουρισμό».


TornosNews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *