ροή ειδήσεων

Σκάνδαλο Novartis: 50 εκδότες-δημοσιογράφοι και 10 πολιτικοί στη μισθοδοσία της


Η έλευση των Αμερικανών εισαγγελέων στη χώρα μας θα σηματοδοτήσει
εκ νέου ανανέωση του σκανδάλου τηςNovartis αφού εκείνοι θα φέρουν όχι μόνο τις καταθέσεις και τα στοιχεία που τους έχουν προσκομίσει οι δύο Έλληνες – πρώην στελέχη, αλλά και τα αποτελέσματα των δικών τους ερευνών, τα οποία δείχνουν την πορεία του χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Βήμα, στο φάκελο του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBIυπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες, βίντεο και καταγγελίες:

– Εμπλέκονται 10 πολιτικά πρόσωπα, βίντεο μάλιστα δείχνουν, πώς συμμετείχαν στην ευνοϊκή μεταχείριση λήψης αποφάσεων για την πολυεθνική εταιρεία.

– Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο δινόταν σε δημοσιογράφους και εκδότες που βρίσκονταν στο pay roll (μισθοδοσία) της εταιρείας, αριθμός των οποίων υπολογίζεται περίπου στους 50.

– Οι συγκεκριμένοι εκδότες ή δημοσιογράφοι είχαν ευθεία συνεργασία με ανώτατα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία καθόριζαν ή μπορούσαν να επηρεάσουν την πολιτική των υπουργών υγείας για το φάρμακο.

Σε αυτήν την τακτική επηρεασμού πολιτικής για τα φάρμακα φαίνεται ότι επιδίωξαν και κατάφεραν τελικά να εγκλωβίσουν ακόμα και πρώην πολιτικό στέλεχος στη λογική της προβολής συγκεκριμένης θεραπευτικής μεθόδου,το οποίο πάντως δεν φαίνεται να είχε άλλου είδους απολαβές.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με πολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ, εισαγγελείς αλλά και νομικά γραφεία τα οποία γνωρίζουν το μέγεθος του σκανδάλου και σε αυτή την ενημέρωση βασίζεται το βάρος που έριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη βουλή στη συζήτηση για τη διαφθορά.

Στην Ελλάδα συνάντηση με την Εισαγγελέα του ΑΠ Ξένη Δημητρίου ζήτησε να έχει το νομικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση, του κ Παύλου Σαράκη.tovima.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *