ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας στο Κορδελιό - Έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή [photos]


Ολοκληρώθηκε, από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού.


Μετά την προπαρασκευή και το σήμα της αστυνομίας ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.


Ακολουθούν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε στις 11.05, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.









"Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κάποια τελευταία ζητήματα που εμπόδιζαν την έναρξη της επιχείρησης και θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ακόμα - και είναι ελάχιστοι ευτυχώς - δεν έχουν μετακινηθεί από τη ζώνη εκκένωσης να το κάνουν στα επόμενα 5 λεπτά" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχε απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση κάμερας μέσου ενημέρωσης που είχε τοποθετηθεί στον 4ο όροφο, ακριβώς πάνω από το βενζινάδικό όπου θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση.

"Ή θα μπει εισαγγελέας και θα σταματήσει την κάμερα ή αλλιώς δεν θα αρχίσει η επιχείρηση. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τις ζωές και των πυροτεχνουργών αλλά και των ανθρώπων που έχουν φύγει" τόνισε. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η κάμερα τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο.









Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκκένωσης της περιοχής, έγινε γνωστό ότι η ζώνη των 750 μέτρων έχει εκκενωθεί από αυτοκίνητα ενώ δεν κυκλοφορεί κανένα όχημα. Αυξημένη κίνηση σημειώνεται αυτή τη στιγμή στις εξόδους από τη ζώνη εκκένωσης, ακτίνας 1900 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα.

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης 72.000 κατοίκων από τη ζώνη εκκένωσης που ορίστηκε σε ακτίνα 1900 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αστυνομική επιχείρηση είχε ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα, στις 6 το πρωί.








Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί πέρασαν από σπίτια και καταστήματα για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που έφυγαν με τα αυτοκίνητά τους.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία με κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων σε όλη την περίμετρο της ζώνης που εκκενώνεται, ενώ τη διαδικασία θα περιφρουρήσουν χίλιοι αστυνομικοί.


Από το πρωί οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ γίνονται δωρεάν, ενώ από τις 9.30 και μέχρι το τέλος της επιχείρησης θα διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων.

Το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε χθες μεταφορές ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας. Ειδική μέριμνα ελήφθη για τις επιχειρήσεις, ενώ κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην περιοχή αναστέλλεται από τις 10 το πρωί και μετά.
















Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *