ροή ειδήσεων

Μειώνονται σε 14 οι ομάδες, στα πλέι οφ θα κρίνεται ο τίτλος στην Super League


Αλλάζει σελίδα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Με απόφαση του ΔΣ της Super League το πρωτάθλημα από την περίοδο 2018-2019 θα διεξάγεται με 14 αντί για 16 ομάδες, ενώ από την επόμενη σεζόν ο τίτλος θα κρίνεται στα πλέι οφ στα οποία θα μετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι την 6η θέση.



Την επόμενη σεζόν δύο ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας (θέσεις 15-16) και ο 13ος με τον 14ο της βαθμολογίας θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα με τον 2ο της βαθμολογίας της Football League και μία από τις τρεις θα παραμείνει στη μεγάλη Λίγκα. Η 14η θέση θα συμπληρωθεί από τον πρωταθλητή της Football League.

Λάρισε, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός ψήφισαν "όχι" στη μείωση των ομάδων, η ΕΠΟ λευκό, ενώ υπέρ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 13 ομάδες, οπότε η αναδιάρθρωση της κατηγορίας πέρασε οριακά. Στο ΔΣ δεν πάρθηκε απόφαση για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, να δηλώνει: «Ηταν ένα μπάχαλο το Δ.Σ., στο οποίο πάρθηκαν αποφάσεις. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν υλοποιηθούν οι αποφάσεις. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Είμαι περισσότερο απαισιόδοξος. Έχουμε μπροστά μας όλοι ένα τεράστιο ερωτηματικό σε όλα τα επίπεδα».

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Διοικητικό Συμβούλιο της Super League:

1. Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό (ΕΠΟ) η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Super League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

2. Το θέμα της αναδιανομής των εσόδων από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε εκτενώς, τέθηκαν διάφορες παράμετροι και οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.

3. Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η Super League θα αιτηθεί από την ΕΠΟ τα ακόλουθα:

Α. Να επανέλθει η Α’ ΕΟΟΔ στη δικαιοδοσία της Super League.

Β. Να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών.

Γ. Να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων από 60%-40%, σε 25%-75%.

Δ. Να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *