ροή ειδήσεων

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Εθνικό Μέτωπο Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης στις 15 Μάρτη

Κινητοποίηση του Ε.Μ.Π.Α. την ημέρα της ενσωμάτωσης, 31 Μαρτίου 1947.


Εκδήλωση αφιερωμένη στο Εθνικό Μέτωπο Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης (Ε.Μ.Π.Α) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μάρτη στις 7 μ.μ. από την ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο ομιλίες και ανάγνωση κειμένων των πρωτεργατών του Ε.Μ.Π.Α. .

Η πρώτη ομιλία θα γίνει από τον Αναστάση Γκίκα, μέλος του τμήματος ιστορίας του ΚΚΕ, με θέμα: «Τα Δωδεκάνησα στο γενικότερο πλαίσιο των εξελίξεων 1912-1940» και η δεύτερη από τον Χρήστο Τσιμάρα με θέμα: «Ε.Μ.Π.Α. οργάνωση ενάντια στην Αγγλική κατοχή».

Παράλληλα, για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν πρωτότυπα ντοκουμέντα στη νέα αίθουσα του Νεστορίδειου από τις 13 έως τις 17 Μάρτη.

Η ΤΕ της Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ σημειώνει ότι «Στην επέτειο των 70 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα επιβάλλεται να σκύψουμε καλύτερα στα γεγονότα της περιόδου εκείνης, να βαθύνουμε σ’ αυτά, να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, να ξεχωρίσουμε τους φίλους από τους εχθρούς και εξοπλισμένοι με την ιστορική πείρα να χαράξουμε τους νέους αγώνες ώστε ο κόπος του λαού να μένει στα χέρια του.

Η ΤΕ της Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης της ιστορίας του τόπου κάτω από το πρίσμα των λαϊκών αγώνων. Ειδικά την περίοδο της αγγλικής κατοχής. Πολύτιμα αρχειακά υλικά φωτίζουν τα γεγονότα, τη δημιουργία και τη δράση του Ε.Μ.Π.Α. (Εθνικό Μέτωπο Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης) την περίοδο της νέας κατοχής από τους Άγγλους “συμμάχους” και την περίοδο μετά την ενσωμάτωση των στρατοδικείων στα οποία παραπέμφθηκαν οι πρωτεργάτες της οργάνωσης».

902.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *