ροή ειδήσεων

Τόσκας: Ο Βασίλης Κικίλιας «αποστολέας» του τρομοδέματος στο ΔΝΤ


Επιβεβαιώθηκε ο φόβος ότι είχε αποσταλεί από την Ελλάδα και το 2ο πακέτο- βόμβα


Εξερράγη στην έδρα του Ταμείου στο Παρίσι μία μέρα μετά την αποστολή πακέτου με εκρηκτικά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με φερόμενο αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη - Μεγάλο ερωτηματικό το πως πέρασαν από τους ελέγχους τα εκρηκτικάΕπιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το τρομοδέμα που εξερράγη νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα. Πριν από λίγα λεπτά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι το τρομοπακέτο είχε ως αποστολέα τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια. Ο κ.Τόσκας ενημέρωσε ο ίδιος, όπως είπε, σχετικά τον κ.Κικίλια, ο οποίος αισθάνθηκε έκπληξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φάκελο αναγραφόταν μια παλιά διεύθυνση γραφείου του κ.Κικίλια, στην οδό Ακαδημίας.
Η αποκάλυψη αυτή δείχνει και τους υπεύθυνους της αποστολής του πακέτου που εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματισθεί μία υπάλληλος του Ταμείου, δηλαδή, τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Σημειώνεται, ότι στο κείμενο που αναρτήθηκε από την οργάνωση σε αντιεξουσιαστικό σάιτ, η τρομοκρατική οργάνωση προειδοποιούσε για νέα χτυπήματα και παρέπεμπε σε πλήρες κείμενο προκήρυξης στη συνέχεια: Εκτιμάται, ότι η προκήρυξη θα έρθει μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των χτυπημάτων του λεγόμενου «σχεδίου Νέμεσις».




Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ ήρθε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε ότι οι τροομοκράτες στοχοποιούν τη ΝΔ με την επιλογή τους να εμφανίζονται ως αποστολείς των πακέτων του τρόμου τόσο ο ίδιος, όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας.



Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ωστόσο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διερευνούν τη διαδρομή των πακέτων με την εκρηκτική ύλη, τόσο στα κέντρα διανομής των ΕΛΤΑ, όσο και στον έλεγχο του αεροδρομίου προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί πέρασαν χωρίς να εντοπισθούν από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ελέγχου. Πάντως, σημείωσε ότι τα πακέτα περιείχαν μηχανισμό με πυρίτιδα σε πολύ μικρή ποσότητα (στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ήταν 31 γραμμάρια). Δεν παρέλειψε να σημειώσει, πάντως, ότι πέρασε χωρίς να γίνει αντιληπτό και από το κέντρο διαλογής της Φρανκφούρτης. Ο κ.Τόσκας σημείωσε ότι «τα μηχανήματα τα χειρίζονται άνθρωποι».



Οι Γάλλοι συνδέουν τη βόμβα στον Σόιμπλε με το τρομο-δέμα στο ΔΝΤ
Οι γαλλικές αρχές φαίνονται να συνδέουν τον εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη στα γραφεία του Ταμείου στο Παρίσι, με αυτόν που εστάλη χθες στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και για τον οποίο την ευθύνη ανέλαβαν σήμερα οι Πυρήνες της Φωτιάς - Αναμονή για την ανάληψη ευθύνης

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΔΝΤ ήταν ο στόχος της επιστολής-βόμβας, που εξερράγη στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η βόμβα προοριζόταν για τον Τζέφρι Φρανκς, έναν βετεράνο εργαζόμενο του Ταμείου. Ο Φρανκς εδώ και 24 χρόνια εργάζεται για τον Οργανισμό και τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε την διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Γραφείου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ αναφέρεται ότι, κατά καιρούς, ο Φρανκς είχε αναλάβει διάφορες αποστολές ως εργαζόμενος για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Από την έκρηξη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος, η οποία ήταν εκείνη που πήγε να ανοίξει το δέμα. Μάλιστα, από την έκρηξη επηρεάστηκε και η ακοή της, ωστόσο η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Καθώς φαίνεται, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση του πακέτου-βόμβα που εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το πακέτο-βόμβα που έφτασε χθες στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας ως στόχο τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ως γνωστόν, την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία και φέρονται μάλιστα να έστειλαν και δύο φωτογραφίες του πακέτου, με σκοπό να διερευνήσουν εάν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο χτύπημα στα γραφεία του ΔΝΤ και στο πακέτο-βόμβα που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι φωτογραφίες δείχνουν το δωμάτιο στο οποίο εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας διοικητικής υπαλλήλου του ΔΝΤ, στα χέρια και στο πρόσωπο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης και μια μικρή αναστάτωση, αλλά δεν υπάρχει ο φάκελος, ο οποίος έχει διαλυθεί και δεν φαίνεται από πού έχει σταλεί.

Η γαλλική αστυνομία -και πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της, Μισέλ Καντό- παρομοιάζει τον εκρηκτικό μηχανισμό ως ένα «μεγάλο πυροτέχνημα» και εκτιμά ότι η συνδεσμολογία είναι ίδια με αυτήν του μηχανισμού που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είχε ανακοινωθεί χθες από την γερμανική αστυνομία, το πακέτο που εστάλη για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν βγαίνει να πει επισήμως από πού προήλθε το πακέτο και αν συνδέεται με αυτό που εστάλη στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Καθώς φαίνεται, και σε αυτήν την περίπτωση, το μυστήριο θα λυθεί με μια ανάληψη ευθύνης -κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών- από αυτούς που έστειλαν το εκρηκτικό δέμα στα γραφεία του Ταμείου στην γαλλική πρωτεύουσα.


Έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας». «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει το έργο του», υπογράμμισε η ίδια. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας».
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «επίθεση» την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Γάλλος αξιωματούχος της αστυνομίας που έκανε ενημέρωση στου δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι έκανε λόγο για μια τραυματισμένη γραμματέα στα χέρια και το πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά δεν σχετίζονται με τη σημερινή έκρηξη. Όπως είπε, ο φάκελος και τα υπολείμματά του πλέον θα εξεταστούν από τους ειδικούς.

Το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, που επικαλείται την αστυνομία του Παρισιού, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ.

Επί του παρόντος, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν το παγιδευμένο δέμα που εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι σχετίζεται με την αποστολή πακέτου-βόμβας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε ανακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης, μεταξύ άλλων οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέφεραν: «... συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *