ροή ειδήσεων

Ρόδος: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί για τον θάνατο από μηνιγγίτιδα 21χρονου στρατιώτη


Με την καταδίκη των δύο από τους πέντε κατηγορούμενους γιατρούς ολοκληρώθηκε η δίκη για τον θάνατο του 21χρονου οπλίτη Ορέστη Παπαγεωργίου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από οξεία μηνιγγίτιδα τον Απρίλιο του 2011.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια μια νευροχειρουργό και έναν ειδικευόμενο παθολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τους επέβαλε ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Η πολύκροτη δίκη, που διεξήχθη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ύστερα από μια μακρά ακροαματική διαδικασία και πολλές διακοπές.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν πέντε γιατροί που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έφεραν ευθύνη για την καθυστερημένη διάγνωση της ασθένειας, η οποία οδήγησε στον θάνατο του 21χρονου.

Φυλάκιση με αναστολή

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχη μια νευροχειρουργό, που υπηρετούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου το επίμαχο χρονικό διάστημα, την οποία καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή, καθώς και έναν ειδικευόμενο παθολόγο που υπηρετούσε στο ίδιο νοσοκομείο, στον οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν μια νευρολόγος, μια πνευμονολόγος και ένας ειδικευόμενος γιατρός γενικής χειρουργικής του ίδιου νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των τριών από τους πέντε κατηγορούμενους γιατρούς, δηλαδή των δύο καταδικασθέντων, καθώς και του ειδικευόμενου χειρουργού που αθωώθηκε. Η τραγική ιστορία άρχισε στις 19 Μαρτίου 2011, όταν ο 21χρονος οπλίτης Ορέστης Παπαγεωργίου, που υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του στη Σύμη, έπεσε από την κουκέτα του παρουσιάζοντας συμπτώματα κεφαλαλγίας, υπνηλίας και πυρετό.

Καθ' υπόδειξη του στρατιωτικού γιατρού, ο νεαρός πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν διέγνωσαν το πρόβλημα. Χρειάστηκαν άλλες δύο επισκέψεις στο ίδιο νοσοκομείο, μέχρι οι γιατροί να διαπιστώσουν ότι ο νεαρός έπασχε από οξεία μηνιγγίτιδα. Τελικά ο ασθενής παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα και στις 7 Απριλίου οδηγήθηκε σε εγκεφαλικό θάνατο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε διακομιστεί εκτάκτως.

espressonews.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *