ροή ειδήσεων

Στις 21 Μαρτίου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Κακουργοδικείο της Τουρκίας η δίκη του Ροδίτη στην Τουρκία

Στις 21 Μαρτίου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Κακουργοδικείο της Τουρκίας η δίκη του 32χρονου Ροδίτη (από το Παραδείσι), που συνελήφθη πέρυσι στο

Αϊβαλί της Τουρκίας και κατηγορείται για την μεταφορά 50 κιλών ηρωίνης!

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της "Ροδιακής", με την κλήση που έχει εκδοθεί από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου της Τουρκίας η δίκη θα γίνει στο αρμόδιο δικαστήριο (Κακουργοδικείο) της πόλης Μπουρχανιέ και σε αυτήν κατά πάσα πιθανότητα θα παραβρεθούν και οι Ρόδιοι συνήγοροι του κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Ιωάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Κυπραίος, μαζί με τους δύο συναδέλφους τους από την γείτονα χώρα που χειρίζονται από κοινού την υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι του 32χρονου έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους για την έκβαση της υπόθεσης καθώς έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που «αθωώνουν» τον πελάτη τους και τα οποία πρόκειται να κάνουν χρήση.

Σύμφωνα πάντα με την "Ροδιακή", οι συνήγοροι υπεράσπισης θα καταθέσουν αιτήματα για την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από τις συσκευασίες των ναρκωτικών που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης αναφορικά με τη νοητική και σωματική κατάσταση του 32χρονου Ροδίτη.

Επίσης προτίθεται να ζητηθεί να τους χορηγηθεί το βίντεο από τις κάμερες που υπάρχουν στο πάρκινγκ που ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου, το βράδυ πριν την σύλληψη του, ενώ θα καταθέσουν και αίτηση ακύρωσης της προανακριτικής κατάθεσης που έχει δώσει ο πελάτης τους καθώς αυτή λήφθηκε χωρίς τη παρουσία διαπιστευμένου διερμηνέα, με αποτέλεσμα – όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι- να μην γίνει σωστή ερμηνεία των δηλώσεων του.

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 32χρονου Ροδίτη έγινε στις 5 Αυγούστου 2016 λίγη ώρα προτού επιβιβαστεί μαζί με το αυτοκίνητο του σε πλοίο για να ταξιδέψει για την Μυτιλήνη.

Ο 32χρονος που φέρεται να είχε τεθεί σε παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα από τις αρχές ασφαλείας της γείτονα χώρας, εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο, για την Μυτιλήνη.

Σε έλεγχο που έγινε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο των τουρκικών αρχών βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, και ειδικότερα σε κρύπτη κάτω από το «πάτωμα» αλλά και στη δεξιά και αριστερή πλευρά του οχήματος 49 κιλά και 428 γραμμάρια ηρωίνης!

Οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας χρειάστηκε να ανοίξουν με ειδικό κόφτη το κάτω μέρος του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων η αξία αγοράς της συγκεκριμένης ποσότητας φθάνει τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες.



Ο Ροδίτης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές αρχές, και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα «κυκλώματος» το οποίο έκρυψε τα ναρκωτικά χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το παραμικρό.

http://topika-nea.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/3/17 16:13

    He is heading to jail for quite a few years. Is he claiming some one framed him? Come on give me a break.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *