ροή ειδήσεων

300.000 νέα δωμάτια προσθέτει στο δυναμικό της η Marriott


Έως και 300.000 δωμάτια σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2019 αναμένεται να προσθέσει
στο δυναμικό της η Marriott International Inc σύμφωνα το αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας για τα επόμενα τρία έτη το οποίο ανακοινώθηκε την Τρίτη.


Η νούμερο ένα εταιρεία ξενοδοχείων παγκοσμίως, ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων πολυτελείας Ritz-Carlton και St Regis ανέφερε ότι θα κερδίσει 675 εκατομμύρια από τα ξενοδοχεία που θα προσθέσει στον όμιλό της ενώ αναμένει αύξηση εσόδων που σχετίζονται με μη-ιδιοκτησιακά τέλη franchise έως και 100 εκατ. μέχρι το 2019.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Marriott ανέφερε ότι θα επιταχύνει και την επέκταση του brand της Starwood στην Ευρώπη μέχρι το 2020. Η Marriott εξαγόρασε την Starwood για περίπου 12,41 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας ονόματα όπως Sheraton, W και Aloft στον όμιλό της και δημιουργώντας μια αλυσίδα ξενοδοχείων με περισσότερα από 6.000 ακίνητα σε 122 χώρες. Μετά την συμφωνία εξαγοράς η Marriott μετατράπηκε στη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο και πλέον διαχειρίζεται ή παρέχει franchising σε περισσότερα από 1.1 εκ. δωμάτια στον κόσμο.


Επί ελληνικού εδάφους, μετά την έμμεση επιστροφή της μέσω της Starwood Hotels & Resorts Worldwide, αφού η τελευταία διαχειρίζεται 11 ξενοδοχεία στην Αττική, τη Μεσσηνία, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο, ανακοινώθηκε και η επιστροφή του ομώνυμου brand μέσω των ξενοδοχείων Χανδρή. Συγκεκριμένα το Metropolitan Hotel των Ξενοδοχείων Χανδρή θα ολοκληρώσει μια προγραμματιζόμενη ανακαίνιση ύψους 15 εκατ. δολαρίων μέχρι το 2018 και θα λειτουργήσει ανακαινισμένο με 366 δωμάτια ως Athens Marriott.

Το πλάνο της ανακαίνισης για το Metropolitan Hotel περιλαμβάνει σύγχρονες ανέσεις και κομψά χαρακτηριστικά. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει δύο σύγχρονα εστιατόρια, ένα chic μπαρ στο roof top, γυμναστήριο, πισίνα και τελευταίας τεχνολογίας χώρους εκδηλώσεων που μπορούν να προσαρμοστούν με τις υπηρεσίες της Marriott. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Συγγρού, απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το συγκρότημα σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano το οποίο θα περιλαμβάνει την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Σε ανακοίνωση στα τέλη του Οκτωβρίου η διεθνής αλυσίδα είχε αναφέρει ότι η υπογραφή της συνεργασίας με το ξενοδοχείο Metropolitan, επισφραγίζει την πρόθεση του ομίλου για περαιτέρω ανάπτυξή της των 30 εμπορικών σημάτων της σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Marriott είχε φύγει από την αθηναϊκή αγορά στα τέλη του 2013 όταν διέκοψε την συνεργασία της με το Athens Ledra, δίνοντας όμως από τότε υπόσχεση ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Σήμερα η παρουσία της στην Ελλάδα, αριθμεί συνολικά 13 αστικά και παραθεριστικά ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ με το εμπορικό σήμα Luxury Collection, κάνοντας την Ελλάδα τη χώρα με τη μεγαλύτερη συλλογή από Luxury Collection Hotels and Resorts στην Ευρώπη. Επίσης, η Marriott τον προηγούμενο χρόνο άνοιξε δύο ξενοδοχεία Autograph Collection στην Κρήτη – Domes of Elounda και Domes Noruz Chania.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *