ροή ειδήσεων

Στις 6 Απριλίου, οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες στη Ρόδο


Νωρίτερα από άλλες χρονιές θα ξεκινήσουν φέτος οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στο νησί μας . Στις 6 Απριλίου η Ρόδος θα υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες από την Ρωσία ενώ οι μαζικές αφίξεις τους εκτιμάται ότι, θα ξεκινήσουν από τις 27 Απριλίου καθώς θα πυκνώσουν και οι πτήσεις τσάρτερ από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας».
Την φετινή χρονιά οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν και πάλι στη Ρόδο όπως διαφάνηκε και από την τουριστική
έκθεση ΜΙΤΤ που διεξήχθη στην Μόσχα από τις 14-16 Μαρτίου.
Τα μηνύματα από την ρωσική αγορά είναι θετικά και αισιόδοξα όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος ο οποίος συμμετείχε στην τουριστική έκθεση της Μόσχας.
Σύμφωνα με τον κ. Ματσίγκο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στο νησί μας φέτος θα σημειώσουν αύξηση που θα κυμανθεί τελικά σε μονοψήφιο αριθμό, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχουν με τους άλλους δημοφιλείς προορισμούς και εξαιτίας του γεγονότος ότι, οι μεγάλοι tours operators της χώρας αυτής είναι τουρκικών συμφερόντων. Με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν την φετινή χρονιά αναμένεται να επιλέξουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους περίπου 150.000 Ρώσοι τουρίστες δηλαδή περισσότεροι κατά 30.000 σε σχέση με το 2016.
Παρόλα αυτά το θετικό είναι πως στην Τουρκία φέτος θα κατευθυνθούν όπως υπογράμμισε οκ. Ματσίγκος «φτωχοτουρίστες» από την Ρωσία ενώ στη Ρόδο θα επιστρέψουν οι Ρώσοι υψηλής εισοδηματικής στάθμης.
Η επιστροφή των ποιοτικών τουριστών από τη Ρωσία , οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τη Ρόδο τα τελευταία χρόνια, γεμίζει με αισιοδοξία όχι μόνο τους ξενοδόχους της αλλά και τους επιχειρηματίες της. Φέτος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τους Ρώσους τουρίστες υπάρχει υψηλότερη ζήτηση για πεντάστερα ξενοδοχεία και όχι για ξενοδοχεία τριών αστέρων, όπως πέρυσι.
Επομένως όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν συνηγορούν πως φέτος η Ρόδος θα έχει ποιοτικότερο τουρισμό από τη Ρωσία ,καθώς έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα με την έκδοση της βίζας.
Η απουσία των ποιοτικών ρώσων τουριστών από την αγορά της Ρόδου ήταν εμφανής το 2016 που ήταν μια χρόνια που ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων σημείωσε σημαντική πτώση κατά 20% σε σχέση με το 2015. Οι ρώσοι τουρίστες που ανήκουν στην κατηγορία της υψηλής εισοδηματικής στάθμης θεωρούνται καλοί πελάτες για τη Ρόδο, όχι μόνο επειδή επιλέγουν για την διαμονής τους τα πεντάστερα ξενοδοχεία της αλλά γιατί έχουν και την οικονομική ευχέρεια να ξοδεύουν κατά την παραμονή τους στο νησί μας. Είναι εκείνοι που θα αποφύγουν το all inclusive και ,θα αφήσουν λεφτά στα εστιατόρια αλλά και στα καταστήματα πώλησης ειδών πολυτελείας της Ρόδου όπως είναι τα γουναράδικα και τα χρυσοχοεία.
Την περίοδο που οι ρώσοι ερχόταν με γεμάτα τα πορτοφόλια τους στη Ρόδο , κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες του τζίρου της τοπικής αγοράς γιατί ξόδευαν κατά την παραμονή τους στο νησί μας.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *