ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, ο άντρας που βίασε 60χρονη - Ποινή κάθειρξης 14 ετών


Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει 18 χρόνια κάθειρξης για τον κατηγορούμενοΈνοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ο 30χρονος που πριν από έξι μήνες μπήκε στο σπίτι 60χρονης και τη βίασε!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας έκρινε ένοχο όπως κατηγορούνταν τον 30χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 14 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει 18 χρόνια κάθειρξης για τον κατηγορούμενο.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 30χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σε απόλυτα νηφάλια κατάσταση αποδέχτηκε την πράξη του και δήλωσε ότι «οι ορμές του ήταν αυτές που τον οδήγησαν στο να το κάνει» καθώς είχε πολύ καιρό να συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα.

Ο ίδιος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια σε ενόρκους και δικαστές τα όσα συνέβησαν, ενώ παραδέχτηκε πως η 60χρονη προσπάθησε να αντισταθεί όμως δεν τα κατάφερε λόγω της δική του δύναμης.

Υπενθυμίζεται πως ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.


Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος είχε ισχυριστεί κατά τη σύλληψη του, ότι το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο Άγιο Όρος και μερικές ημέρες πριν το περιστατικό πήρε το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά για να μεταβεί στο νησί του, στη Κω.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όμως τον πήρε ο ύπνος και τελικά κατέβηκε στο λιμάνι της Ρόδου.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 τα ξημερώματα, προφανώς έχοντας παρακολουθήσει την 60χρονη μέχρι το σπίτι της, βρήκε το κλειδί που εκείνη έκρυβε εξωτερικά της οικίας της και αφού μπήκε μέσα την βίασε!

Η 60χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά αργά το βράδυ, ο 30χρονος επέστρεψε στο σπίτι της 60χρονης, όπου και συνελήφθη!
Ο κατηγορούμενος προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 30χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Βασίλης Πάππου.


protothema.gr
Πηγή: www.rodiaki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *