ροή ειδήσεων

Το ζωντανό όνειρο του Κολοσσού Ρόδου


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ

Θυμάμαι πόσο σπουδαίο παράσημο ήταν για τον ΟΦΗ να θεωρείται ως η πιο επιτυχημένη επαρχιακή ομάδα στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου και φαντάζομαι πως το ίδιο τιμητικός είναι αυτός ο τίτλος και για τον Κολοσσό Ρόδου στο μπάσκετ...

Δεν το φαντάζομαι, είμαι σίγουρος, απλώς περιμένω να δω πού θα κάτσει η μπίλια και εάν οι Ροδίτες θα καταφέρουν να εκτοπίσουν κάποια από τα καρντάσια του πρωταθλήματος με τα οποία βρίσκονται στην ίδια θέση της βαθμολογίας.

Προχθές το βράδυ μετά τη λήξη του θρίλερ στη Λευκάδα, που μάλιστα συνέπεσε με τον 300ό αγώνα της ομάδας του στην Α1, ο Αρης Λυκογιάννης είπε ότι «σήμερα κλειδώσαμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ»: ακριβέστατη είναι αυτή η δήλωση, απλώς το ταβάνι μπορεί να γίνει πολύ ψηλότερο, υπό την έννοια ότι ο Κολοσσός ενδέχεται να βγει ακόμη και τέταρτος!

Δηλαδή όχι μόνο να προκριθεί ως είθισται στα πλέι οφ αλλά να παίξει κιόλας στον πρώτο γύρο με πλεονέκτημα έδρας, κάτι το οποίο παρεμπιπτόντως είχε συμβεί και την περίοδο 2011-12, μάλιστα τότε ο Κολοσσός τερμάτισε τρίτος στην κανονική περίοδο (με 16 νίκες-8 ήττες) και έδινε πόντους στον αθλητικό τουρισμό του νησιού των Ιπποτών μέχρι τις 22 Μαΐου!

Στον πρώτο γύρο των πλέι οφ καθάρισε την Καβάλα με 2-0, στους ημιτελικούς νίκησε τον Παναθηναϊκό, από τον οποίον αποκλείσθηκε με 3-1, ενώ στη συναρπαστική σειρά των αγώνων για την τρίτη θέση ηττήθηκε με 3-2 από τον Πανιώνιο.

Αυτήν τη στιγμή ο Κολοσσός (11-9) έχει δυο νίκες λιγότερες απ' όσες πριν από πέντε χρόνια (14-6) και στις έξι αγωνιστικές που απομένουν θα δώσει σκληρή μάχη για να διεκδικήσει αυτό που εξ ορισμού και εκ προοιμίου φάνταζε πολύ δύσκολο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην οποία έφαγε την κατραπακιά από το Ρέθυμνο!

Ανένηψε όμως πολύ γρήγορα, όρθωσε το ανάστημά του και έγινε ο κανονικός Κολοσσός της Ρόδου: στρίμωξε στα σχοινιά δυο φορές τον Ολυμπιακό και μία τον Παναθηναϊκό, νίκησε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην έδρα του και φιλοδοξεί να το διαπράξει και με τον Αρη, τον οποίον θα υποδεχθεί το μεθεπόμενο Σάββατο.

Για τις υπόλοιπες ομάδες δεν το συζητώ: αυτές ούτως ή άλλες τις κουλαντρίζει και σε τελική ανάλυση -όπως φανερώνει και η βαθμολογία- αποδεικνύεται υπέρτερος απ' όλες ανεξαιρέτως...

Συν τοις άλλοις οι Ροδίτες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και τη μάχη του υποβιβασμού, καθώς προχθές καταδίκασαν τη Δόξα Λευκάδας, ενώ στη συνέχεια θα παίξουν εκτός έδρας με την Κύμη και με τον Απόλλωνα Πατρών και στην έδρα τους με το Λαύριο και τα Τρίκαλα!

Το πού θα καταλήξει στην κανονική περίοδο και στα (επιβεβαιωμένα) πλέι οφ ο Κολοσσός είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια σεζόν φιγουράρει ως η πρώτη επαρχιακή ομάδα του πρωταθλήματος και, εφόσον τερματίσει στην τέταρτη θέση, τότε θα μοστράρεται και ως η καλύτερη στην Ελλάδα εκτός Πειραιώς και Αμαρουσίου!




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *