ροή ειδήσεων

Ο Αλέκος έβαλε τον τίτλο στο βιβλίο της ντροπής...


Τάδε έφη Αλέκος Αλεξανδρής με πέρασμα από Ιάλυσο Ρόδου, Άρη Αρχαγγέλου



Ήταν ο κατάλληλος να μιλήσει για τα αίσχη που κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι έκαναν τον Ολυμπιακό καρπαζοεισπράκτορα, ψευδοπρωταθλητή και γελωτοποιό της Ευρώπης. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.



«Δεν πρέπει να κολλάμε σ’ αυτό. Δεν είναι μόνο αυτό. Εντάξει, εγώ μπορεί να έπεσα. Εσύ σαν διαιτητής έπρεπε να το δώσεις; Εγώ παίζω για να κερδίσω. Είμαι ανταγωνιστικός ακόμα κι απέναντι στο παιδί μου. Αν θες να είσαι πρωταθλητής δεν υπάρχουν fair play και μ@λ@κίες. Θέλω να κερδίσω. Πώς θα κερδίσω; Με τον οποιοδήποτε τρόπο. Κλέβω ακόμα και το παιδί μου! Φέρνω έξι-πέντε στα ζάρια και του λέω πως έφερα εξάρες. Αν εσύ πιστεύεις πως θέλω να σε κλέψω, μην μου κάνεις το χατίρι. Εγώ έπεσα για το πέναλτι. Εσύ πρέπει να το δώσεις για να φανείς καλός στα μάτια κάποιου άλλου; Όχι, μην το δώσεις...».


Τάδε έφη Αλέκος Αλεξανδρής. Ο πλέον κατάλληλος να εκφράσει την εικοσαετία της φρίκης του Ελληνικού ποδοσφαίρου που έφτασε στο τέλος της με το ξήλωμα όλου αυτού του συρφετού που όπως είχε πει ο Σπάθας: “Εκανε το άσπρο μαύρο για χατήρι του Ολυμπιακού”. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό ακριβώς. Η ψυχολογία του να κλέβουν ακόμη και το παιδί τους για να νικήσουν, όπως είπε ο Αλέκος. Πόσο πιο εύκολο, λοιπόν, να κλέψεις αυτούς που σε είχαν στη φάπα. Κλεισμένος σε πορτ μπαγκάζ έφευγε από του Ρέντη ο Αλέκος για να γλυτώσει από τους οπαδούς της ομάδας του και έχει το θράσος να σχολιάζει τους Παναθηναϊκούς ότι… κλαίγονται για την Ριζούπολη.

Σηκωτό τον πήγαιναν στα αποδυτήρια για να συνέλθει όταν έχασε το πέναλτι - μαϊμού στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τον ΠΑΟ στο κύπελλο, τότε που ο αξεπέραστος Φ.Κ. του είχε προτείνει να ζητήσει την βοήθεια του… Μονσελά για να λυτρωθεί από τις τύψεις… Για το ποιος είναι ο Μονσελάς ψάξτε στο… Google. Το ποιος είναι ο Αλεξανδρής το ξέρουμε. Για αυτό κατέληξε μόνος κι έρημος να προπονεί ομάδα Α' τοπικού στη Θεσσαλία και με φραπέ και τσιγαράκι στο καφενείο να σχολιάζει την προπόνηση ακόμη και του… Αρίγκο Σάκι!

Ο θεός της μπάλας είναι σκληρός με αυτούς που το αξίζουν και όπως όλοι θα θυμούνται για παράδειγμα τον Χαριστέα για το γκολ που μας έδωσε το Euro, έτσι θα θυμούνται τον Αλέκο που με το γκολ που έχασε από 2 μέτρα στέρησε από μια γενιά μεγάλων παικτών και βέβαια από την Ελλάδα την συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ. Δεν μπορούσε ένα τέτοιο ανθρωπάκι να γράψει τόσο μεγάλη ιστορία θετικά. Την έγραψε αρνητικά κι ακόμη τον θυμάμαι μετά το τέλος έξω από τα αποδυτήρια να βρίζει τον δημοσιογράφο, που τον ρώτησε αν αισθάνεται τύψεις που απογοήτευσε έναν ολόκληρο λαό.

Μόλις έφυγε από τον Ολυμπιακό το όνομα του έγινε συνώνυμο της αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Φυσιολογικό είναι. Τέλος τα δωράκια από τους διαιτητές, τέλος η προστασία του Κόκκαλη, τέλος όλα… Μικροί Ολυμπιακού, εννοείται με μέσο, και μετά… εκτόξευση: Ελασσόνα, Κερύνεια (Κύπρος), Σεβερίν (Ρουμανία), Ιάλυσο Ρόδου, Άρη Αρχαγγέλου, Αμαρυνθιακο και πάλι Ελασσόνα. Και το βράδυ D.J μήπως βγει κανένα φράγκο.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή βέβαια. Ντροπή είναι να λες με χαρά ότι θα έκλεβες το παιδί σου για να νικήσεις και να ονομάζεις το fair play μαλακία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο άνθρωπος ξέκοψε από την ΑΕΚ από την πρώτη μέρα που έφυγε, και έγινε κόκκινο πανί, δεν είναι τυχαίο πως έμεινε στο μυαλό όλων σαν παλαίμαχος του Ολυμπιακού πρώτα της φάπας και μετά των πρωταθλημάτων χωρίς τιμή. Αυτά στα οποία έδωσε το τίτλο σήμερα: Αν θες να είσαι πρωταθλητής δεν υπάρχουν fair play και μ@λ@κίες...




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *