ροή ειδήσεων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία


Με νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της.

Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν:

Α. Απόψε Παρασκευή (10/03/2017) από τις βραδινές ώρες, τα νησιά του Ιονίου, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Αύριο Σάββατο (11/03/2017), η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανά τις πρωινές ώρες η κεντρική Μακεδονία.

Γ. Την Κυριακή (12/03/2017), μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανά πρόσκαιρα οι Κυκλάδες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία.












Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο (11/3)

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ σε ολόκληρη τη χώρα που στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά με τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια να εξασθενούν από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 7 μποφόρ.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σταδιακά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πτώση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 13 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά . Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.




Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στέρεας και της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.

Θερμοκρασία: από 10 ως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Κυριακή (12/3)

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια της χώρας ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες με βαθμιαία εξασθένηση. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *