ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο


Οι κάτοχοι αυτού του διαβατηρίου είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οι πιο "ισχυροί" ταξιδιώτες
σε όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μελέτη της εταιρείας συμβούλων Nomad Capitalist, η οποία κατέταξε την ισχύ των διαβατηρίων 199 χωρών του κόσμου με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Τα κριτήρια αυτά ήταν: η ανάγκη βίζας για να ταξιδέψει κάποιος, η φορολογία, η συνολική αντίληψη για τη χώρα προέλευσης, η διπλή υπηκοότητα και η ελευθερία στη χώρα προέλευσης.

Με βάση τα κριτήρια αυτά, το ισχυρότερο διαβατήριο στον πλανήτη είναι αυτό της Σουηδίας, ακολουθούμενο από τα διαβατήρια του Βελγίου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.




Προκαλώντας έκπληξη, τα διαβατήρια χωρών όπως ο Καναδάς (14η θέση), η Βρετανία (16η θέση) ή οι ΗΠΑ (35η!) βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται στην 23η θέση, με την ίδια βαθμολογία με την Ουγγαρία, την Αυστρία και τη Σλοβενία.
Τέλος, τα πιο αδύναμα διαβατήρια είναι αυτά του Πακιστάν, της Ερυθραίας, του Ιράκ και, στον πάτο της κατάταξης, του Αφγανιστάν.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *