ροή ειδήσεων

Τα ντοκιμαντέρ για τη φύση μειώνουν το στρες


Η θέασή τους κατευνάζει τον εκνευρισμό και απαλύνει την κούραση

Η παρακολούθηση ακόμη και μικρής διάρκειας κλιπ για την άγρια φύση τονώνει τα συναισθήματα δέους, χαράς, ικανοποίησης και ευχαρίστησης των θεατών.

Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα που έγινε από το BBC σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Τα ντοκιμαντέρ για τη φύση αποδεικνύονται εξίσου αποτελεσματικά στη μείωση του στρες με τη γιόγκα. Επίσης παρατηρήθηκε ότι σχεδόν άμεσα μειώνει την ανησυχία, το φόβο και την κούραση.

Η έρευνα έγινε σε 7.500 θεατές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη διάθεσή τους πριν παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση, δραματικές σειρές και ειδήσεις.

Παράλληλα παρακολουθήθηκαν οι μορφασμοί του προσώπου τους με την χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας και υποβλήθηκαν και σε ψυχομετρικά τεστ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν πιο έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις από τους άνδρες όταν έβλεπαν ντοκιμαντέρ για την φύση.

Επίσης η θέασή τους λειτουργούσε περισσότερο ηρεμιστικά, για τους θεατές 16-24 ετών κατευνάζοντας τον εκνευρισμό και απαλύνοντας την κούραση.

Από προηγούμενες μελέτες οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η συνδεσή μας με τη φύση, βελτιώνει την προσοχή μας, την αντιληπτική μας ικανότητα και την αίσθηση της ηρεμίας.

Πηγή: vita.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *