ροή ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ: Δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε η Ελλάδα


Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει οικονομική ενίσχυση από την Παγκόσμια Τράπεζα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Το δημοσίευμα επικαλείται και δήλωση του εκπροσώπου της Τράπεζας, ο οποίος αναφέρει ότι «η Αθήνα ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη και η κοινωνική προστασία. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, οποιαδήποτε τελική απόφαση για παροχή δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας».

Μάλιστα, «προκαταρκτικές συζητήσεις» επιβεβαιώνει στο Politico και κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημο αίτημα από την Αθήνα».




Σημειώνεται πάντως ότι το Μέγαρο Μαξίμου, σε non paper, το βράδυ του Eurogroup της 20ηςΦεβρουαρίου, είχε αναφέρει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει ένα ποσό περί τα 3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση προγράμματος δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας.

Σχολιάζοντας το θέμα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Αθήνας καθιστά το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας «ακόμα πιο περίπλοκο», την ώρα που η κυβέρνηση «εξακολουθεί να μάχεται για τους όρους του τρέχοντος προγράμματος».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *