ροή ειδήσεων

Αυξημένη η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες από τους Γερμανούς


Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στη Γερμανία και σε γειτονικές χώρες, καθώς οι Γερμανοί καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην επιλογή αυτή για τις διακοπές τους, αποφεύγοντας ξένους και λιγότερο ασφαλείς προορισμούς, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Οι Γερμανοί καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην επιλογή των αυτόνομων διαμερισμάτων και σπιτιών στις εγχώριες περιοχές ή σε κοντινές χώρες για τις διακοπές τους, παρά σε ξενοδοχεία σε ξένους προορισμούς.

Οι κρατήσεις για εξοχικές κατοικίες αυξήθηκαν κατά 16% πέρυσι, δημιουργώντας αύξηση των εσόδων κατά 24%, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Γερμανικής Ένωσης εξοχικών κατοικιών DFV (Deutscher Ferienhaus Verband). Αυτό το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο από τη χαμηλή μονοψήφια αύξηση, που είχε η συνολική γερμανική αγορά ταξιδίων, τον περασμένο χρόνο.

Μιλώντας σχετικά ο Tobias Wann, πρόεδρος της DFV, δήλωσε: «Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία δεν είναι μόνο σημάδι της ταχείας και δυναμικής ανάπτυξης, καθώς και αύξησης της ζήτησης για μεμονωμένα καταλύματα που προσφέρουν, τόσο προστασία της ιδιωτικής ζωής, όσο και του χώρου. Αλλά επίσης, υπογραμμίζουν την αυξανόμενη σημασία της εξοχικής κατοικίας για τουρισμό, ως οικονομικού παράγοντα για τη Γερμανία».

Η DFV αναμένει παρόμοιο διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και πάλι φέτος, καθώς οι πελάτες συνεχίζουν να παίζουν με ασφάλεια, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορους προορισμούς. «Οι παραθεριστές θεωρούν τις εξοχικές κατοικίες, ιδιωτικές, προστατευμένες μονάδες, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία απ’ ότι τα εκτεταμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα», σχολίασε η ένωση.

Οικογένειες με παιδιά ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης το 2016, σύμφωνα με την έρευνα.

Κατά μέσο όρο, οι πελάτες έκαναν κράτηση 8,3 διανυκτερεύσεις για μία εξοχική κατοικία το περασμένο έτος, με μέση τιμή ενοικίασης μόλις πάνω από 1.000€ στην αιχμή της θερινής περιόδου. Η μέση εξοχική κατοικία μετριέται περί τα 76τ.μ. και είχε 2,3 υπνοδωμάτια.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός του περασμένου έτους παρέμεινε η Γερμανία, πάνω απ’ όλες τις παράκτιες περιοχές, όπως το Schleswig-Holstein και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, ακολουθούμενη από την Αυστρία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Δανία. Η ζήτηση αυξήθηκε επίσης για τις ακτές της Πολωνικής Βαλτικής Θάλασσας.

Απόλυτοι αριθμοί για τον κύκλο εργασιών δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο. Η έρευνα της DFV βασίστηκε σε απαντήσεις από τα μέλη του σωματείου.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *