ροή ειδήσεων

Διοικητής ΕΦΚΑ: Να μην πληρώσουν όσοι πήραν ειδοποιητήρια αλλά τους έχουν γίνει κρατήσεις


Σε διαρκές αλαλούμ εξελίσσεται η υπόθεση με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ. Τελευταίο πρόβλημα αφορά τους χιλιάδες εργαζομένους με δελτίο παροχής υπηρεσιών που ενώ έχουν τους έχουν γίνει κρατήσεις από τους εργοδότες τους, έχουν λάβει και ειδοποιητήριο για καταβολή εισφορών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο διοικητής του ταμείου Θανάσης Μπακαλέξης διευκρίνησε πως οι ασφαλισμένοι αυτοί εφόσον επιλέξουν την πλατφόρμα που, όπως είπε, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα, τότε δεν θα πρέπει να πληρώσουν και τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει και αυτό θα γίνει χωρίς συνέπειες.

Ωστόσο όπως επισήμανε ο καθηγητής Γιώργος Ρωμανιάς για να είναι καλυμμένοι αυτοί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να υπάρξει ειδική επίσημη ρύθμιση.

Την ίδια παρατήρηση έκανε σε παρέμβασή του και ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ο οποίος έκανε λόγο για αδικαιολόγητο χάος τονίζοντας πως δεν είναι δυνατό οι ασφαλισμένοι που επηρεάζονται από το πρόβλημα να ενημερώνονται μέσω τηλεοπτικών δηλώσεων του διοικητή.

Την Παρασκευή, η διοίκηση του ΕΦΚΑ μετέθεσε τη διορία πληρωμής των ασφαλίστρων Ιανουαρίου για την 31η Μαρτίου. Η αντίστοιχη διορία για τα ασφάλιστρα Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στις 13 Απριλίου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *