ροή ειδήσεων

Το Μέτωπο της Ραχήλ, η ομολογία του Αλέξη, η προφητεία του Λιαργκόβα, η εξαγγελία της Τασίας


Η Ραχήλ Μακρή Φωτογραφία Αρχείο "Ε.Κ."

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Εξελίξεις, πολλές εξελίξεις, Αδέλφια μου Ελληνες, είχε η εβδομάδα που μας πέρασε, τις οποίες θα ξεκινήσουμε από το μέτωπο της Ραχήλ, την θυμάστε; Το τόλμησε και ίδρυσε κόμμα κι αυτή για τη σωτηρία της Ελλάδος, με την επωνυμία «Μέτωπο Νίκης».

Ετσι μπράβο, δημιουργήθηκε, λοιπόν, άλλο ένα μέτωπο το οποίο θα κάνει μετωπικές συγκρούσεις με το μέτωπο του Αλέξη κι όποιος αντέξει που λέμε τις μετωπικές.

Συγκινήθηκα πολύ, Αδέλφια μου Ελληνες, με τη διακήρυξη της Ραχήλ, η οποία με ύφος αγέρωχο, ύφος νίκης που λένε, είπε «ανακοινώνω τη δημιουργία του Μετώπου Νίκης που αποτελείται από πολίτες, όλοι τους με διάθεση να αγωνιστούν για την ανατροπή του καθεστώτος που υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια. Το Μέτωπο Νίκης θα αγωνιστεί για την επανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, για το αδιέξοδο που βιώνει η χώρα δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά οι πολιτικοί».

Ωπ, σιγά βρε Ραχήλ, ναι μεν φταίνε οι πολιτικοί ή μάλλον οι υπηρέτες της κομματοκρατίας όλων των αποχρώσεων, αλλά όχι πως και οι πολίτες είναι αθώες περιστερές, αφού εδώ που τα λέμε το γλεντοκόπημα καλά κρατούσε με τα εορτοδάνεια, μπανοδάνεια (για μπάνια δηλαδή), με τα ουζάκια, τα χταποδάκια και τα ταξιδάκια στας Ευρώπας προς αλλαγή περιβάλλοντος και παραστάσεων.

Οι νοικοκυραίοι θαρρώ πως δεν εκδράμουν εάν δεν έχουν χρήματα. Ούτε υπερβαίνουν εαυτούς στις πιστωτικές κάρτες και φυσικά δεν πηγαίνουν διακοπές σε μέρη ξωτικά και παραλίες της Μυκόνου, της Ρόδου και άλλων κοσμοπολίτικων νήσων. Τα λέγω αυτά όχι διότι δεν πονώ και συμπονώ τους συνέλληνες μου, κάθε άλλο, το αντίθετο μάλιστα ή για να το πω πιο συναισθηματικά η καρδιά μου το ξέρει όταν λαμβάνω δεκάδες τηλεφωνήματα που μου λένε ότι δεν έχουν τα απαραίτητα ούτε για τον επιούσιο.

Μακάρι το Μέτωπο της Ραχήλ να φέρει τα κάτω, πάνω, αλλά θαύματα σήμερα δεν γίνονται, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Θα πρέπει να είναι κάποιος συνειδητά αφελής για να μην βλέπει και να μην νιώθει πως «η Ελλάς εάλω» και μάλιστα μια σκλαβιά που δεν αποτινάσσεται εύκολα.

Ο Σκουρλέτης πήγε να κρατήσει την πρίζα στη ΔΕΗ, αλλά ο Αλέξης του έφεξε από αριστερά μεριά λέγοντας του Σκουρλέτη πως «κανένας δεν είναι πιο αριστερός από εμένα». Μπράβο ομολογία ο Αλέξης! Οχι πως δεν το γνωρίζαμε, αλλά όταν το ομολογούν τα χείλη και η καρδιά του πρωθυπουργού της Ελλάδος στον 21ο αιώνα, ε, τότε νομίζω πως η έξοδος από την οικονομική κρίση και η πορεία προς την ανάπτυξη είναι δεδομένη μέσω κρατισμού. Τι να πει κανείς, εκτός από το να αναφωνήσει από τα μύχια της ψυχής του καημένη Ελλάδα σε ποίων τα χέρια έχεις πέσει!

Και πριν προλάβει ο αριστερόστροφος Αλέξης να καταπιεί το σάλιο του από τη μεγάλη του ομολογία, βγήκε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, και τον προσγείωσε σαν είπε, πως «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το 2018, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε».

Μόλις άκουσε ο Αλέξης αυτή την προφητεία του Λιαργκόβα έπαθε ταραχή και κάλεσε αμέσως τον Ευκλείδη με το κόκκινο σακίδιο στον ώμο για να τον ρωτήσει αν θα προλάβουμε να κάνουμε Πάσχα πριν τη χρεωκοπία ή το τέταρτο μνημείο, κι εκείνος αποκρίθηκε καλά κρασιά.

Κι αμέσως ακούστηκε η καθαρή φωνή της Τασίας (Χριστοδουλοπούλου) από το κατάλυμα των προσφύγων όπου λιαζόταν μαζί τους να λέγει «να μην κλείσει η αξιολόγηση, αν είναι να φέρει τόσα δεινά. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να κλείσει μια συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες», που σημαίνει μυρίζουν εκλογές. Αλλο Μέτωπο κι η Τασία!

ekirikas

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *