ροή ειδήσεων

Να καταβάλλεται στην ώρα του το επίδομα ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ



Να καταβάλλεται στην ώρα του το επίδομα ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους στον Τουρισμό ζήτησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που έχει καταθέσει, αναδεικνύοντας ότι σε μία σειρά περιοχών εποχιακοί εργαζόμενοι είναι χωρίς κανένα εισόδημα επί μήνες και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Χρ. Κατσώτης, σε Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, οι εποχιακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωματείων τους, μετά τους μισθούς πείνας που τους καταβάλλουν για μερικούς μήνες οι επιχειρηματίες του κλάδου, τώρα είναι από πάνω και χωρίς επίδομα ανεργίας! Υπενθύμισε στην υπουργό ότι πέρα από τις καταγγελίες, στις 25 Γενάρη έγινε και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ενώ η κυβέρνηση αντί να επισπεύσει τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος, προβάλλει ως πρόσχημα για την καθυστέρηση την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ.

Απαντώντας από την πλευρά της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, παραδέχτηκε ότι στις παραπάνω περιοχές εκκρεμούν ακόμα κοντά 2.000 αιτήσεις για την παροχή επιδόματος. Επανέλαβε τα περί υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ, λέγοντας ότι μπορεί «να γίνουν κάποιες προσλήψεις», ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν είναι εύκολο να γίνουν προσλήψεις με το ένα προς πέντε», το οποίο βέβαια έχει προσυπογράψει η κυβέρνηση στις συμφωνίες της με τους «εταίρους». «Παρ' όλα αυτά», πρόσθεσε, «έχω τη διαβεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες, που εκκρεμούν. Και φυσικά, εξυπακούεται ότι παρά τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, οι πρώην εργαζόμενοι θα λάβουν αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται».

Ο Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε, επίσης, στους εργαζόμενους στον «Καρυπίδη», οι οποίοι ακόμα περιμένουν το βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, αλλά και στην ανάγκη να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, χωρίς να πάρει απάντηση.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Οσον αφορά τις θέσεις μας, είναι γνωστές. Επιδότηση των ανέργων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επίδομα τέτοιο που θα τους επιτρέπει να επιβιώνουν αξιοπρεπώς».

rizospastis


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *