ροή ειδήσεων

"Ας είμαστε σε επιφυλακή για το νερό"


Η «Παγκόσμια Ημέρα Νερού» είναι ένα στοίχημα για το μέλλον, δεν είναι μια τυπική επέτειος από αυτές που κάθε μέρα ακούμε. Στις 22 Μαρτίου η πηγή της ζωής, το νερό, έρχεται όχι απλώς στο ποτήρι μας, όπως κάθε μέρα, για να μας υπενθυμίσει ότι χωρίς αυτό δεν ζούμε, αλλά ως πρωταρχικός στόχος για τη συνέχιση της ζωής στη γη, την διασφάλιση και παράδοση του υπέρτατου αυτού αγαθού στις επόμενες γενεές. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το στοίχημα για το νερό είναι καθημερινό και μεταφράζεται σε έργα και πράξεις. Αφαλατώσεις σε όλα τα νησιά, δράσεις υδροοικονομίας, το φράγμα Γαδουρά στην Ρόδο, ένταξη και χρηματοδότηση Δημοτικών έργων ύδρευσης και αντικατάστασης δικτύων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν το νερό.

Ο «λευκός χρυσός» όπως αποκαλείται είναι πλούτος για τα νησιά μας. Όσα είναι άνυδρα και τον εξασφάλιζαν αρχικά με υδροφόρες και κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό, όσα με αφαλατώσεις αποκτούν τη δυνατότητα «παραγωγής του», όσα προγραμματίζουν σήμερα εγκαταστάσεις αφαλατώσεων και τέλος όσα μπαίνουν στο σχεδιασμό αυτό. Όλοι οι φορείς πρέπει να εργαστούν και να προσέξουν για το ζητούμενο. Η σημερινή επέτειος δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά για αφύπνιση, προσοχή, εργασία, αγωνία, αγώνα και σχεδιασμό. Κυβέρνηση, Δήμοι, όλοι οι φορείς αλλά και κάθε πολίτης πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή. Πολύ καλά κάνουν όσοι αναδεικνύουν τα προβλήματα ύδρευσης, υδροδότησης και υδροοικονομίας που υπάρχουν. Ας μην νοιώθει ενόχληση ούτε δυσφορία κανείς από τους αρμοδίους όταν λέγονται, γράφονται και ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης ή στην καθημερινή μας ζωή, που αφορούν το νερό και την ανάγκη «να προσέχουμε για να έχουμε». Ας είμαστε σε επιφυλακή για το νερό. Εποπτεία, συντήρηση, αντικατάσταση δικτύων, διαχωρισμός νερού ύδρευσης και άρδευσης και πολλά άλλα για τα οποία απαιτείται οργάνωση και δουλειά. Η συνεχής και αδιάκοπη αύξηση των απαιτήσεων για νερό, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ανάγκη υποστήριξης της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού που αποτελεί τον πιο ζωτικό πόρο της οικονομίας των νησιών αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, δείχνει τον δρόμο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι Διευθύνσεις, τα στελέχη των Υπηρεσιών μας και τέλος όλοι εμείς όσοι αποτελούμε το ανθρώπινο δυναμικό της, θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για όσα αφορούν τα νησιά και τα παιδιά μας.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *