ροή ειδήσεων

Βασιλόπουλος: «Ο Κολοσσός έχει κάνει ήδη υπέρβαση»


Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σε συνέντευξή του τόνισε πως ο Κολοσσός Ρόδου έχει κάνει ήδη την υπέρβασή του.

Ο φόργουορντ του Κολοσσού Ρόδου μίλησε στην ιστοσελίδα Athlenda για την φετινή πορεία της ομάδας του και τις μεγάλες νίκες που έχει σημειώσει. Παράλληλα αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Άρη Λυκογιάννη αλλά και την ατμόσφαιρα στο Βενετόκλειο.

Αναλυτικά:

-Για την πορεία του Κολοσσού: «Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερες νίκες, αν ήμασταν πιο σοβαροί σε κάποια παιχνίδια και δεν εμφανιζόμασταν τόσο χαλαροί. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η βαθμολογική μας θέση. Δεδομένου του μπάτζετ που έχουμε όμως η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αποτελεί υπέρβαση. Παρουσιάζουμε μια πολύ καλή εικόνα και σ’ αυτό έχουν παίξει σημαντικό ρόλο οι σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας. Οι Αμερικανοί είναι πολύ καλά παιδιά, όλοι λειτουργούν σωστά και κι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους στην ομάδα, κάτι πολύ σημαντικό».

-Για τις νίκες που πήρε ο Κολοσσός στο νήμα: «Σίγουρα η επιστροφή του Ρέλεφορντ άλλαξε αρκετά πράγματα προς το καλύτερο γιατί είναι ένας παίκτης με ποιότητα, ο οποίος είχε την εμπειρία της περυσινής χρονιάς και δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει η τύχη, την οποία είχαμε αρκετές φορές φέτος με το μέρος μας. Κερδίσαμε παιχνίδια στον πόντο με τελευταίο παράδειγμα αυτό κόντρα στον Άρη, το οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Ήμασταν τυχεροί και στον αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας όπου ο Τσαλδάρης αστόχησε στο τέλος. Επίσης κόντρα στο Λαύριο. Αυτή είναι όμως η ομορφιά του μπάσκετ και κατ’ επέκταση του αθλητισμού. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Η Δόξα Λευκάδας έχασε πολλά παιχνίδια στον πόντο και θα υποβιβαστεί. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Όταν παίρνεις τις νίκες ανεβαίνει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση. Σε περίπτωση που γνωρίζαμε μια-δυο ήττες θα είχαμε χειρότερη ψυχολογία και περισσότερη πίεση».

-Για τη νίκη επί του Άρη: «Ο Άρης διαθέτει παίκτες πρώτης γραμμής που είναι μαθημένοι να αγωνίζονται με πίεση σε αντίθεση με μας που δεν έχουμε πολλά έμπειρα παιδιά. Όταν πήραμε διαφορά 23 πόντων χαλαρώσαμε και δώσαμε το δικαίωμα στον Άρη να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει στο τέλος τη νίκη, την οποία θα μπορούσε να κατακτήσει, αν ο Μούρτος ευστοχούσε στο σουτ που επιχείρησε στην εκπνοή της αναμέτρησης. Αυτό που λέω πάντα από την εμπειρία που έχω είναι ότι ο αγώνας δεν λήγει αν δεν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας. Είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας».

-Για τη συνεργασία με τον Άρη Λυκογιάννη: «Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ, περνώντας πολλές ώρες στο γήπεδο. Φέτος είναι πιο ήρεμος και δεν φωνάζει τόσο όσο τα προηγούμενα χρόνια. Όταν διαπιστώνεις ότι η ομάδα έχει πετύχει την υπέρβαση, συνεργάζεσαι με πιο ποιοτικούς παίκτες και δεν χρειάζεται κάποια πράγματα να τα δείχνεις και να τα λες δυο φορές, αυτό σε ηρεμεί. Εμείς κάποιες φορές βγάζουμε περισσότερη ένταση και ενέργεια κι αυτό μας έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Ο κόουτς είναι εκεί για να μας καθοδηγήσει. Μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις το 100% στο γήπεδο. Θα σε πιέσει, θα θίξει τον αθλητικό σου εγωισμό. Δεν θα πρέπει να το πάρεις προσωπικά γιατί κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να καταλάβεις ότι στο άθλημα αυτό παίζουν άντρες με ένταση, νεύρα και στόχος θα πρέπει να είναι η νίκη».

-Για τη δύναμη του Βενετόκλειου: «Όλες οι μικρομεσαίες ομάδες όπως κι εμείς είναι πάντα καλύτερες και πιο δυνατές στην έδρα τους. Είναι τελείως διαφορετικό για τις μεγάλες ομάδες που έχουν συνηθίσει να παίζουν σε μεγάλα γήπεδα να έρχονται στο “Βενετόκλειο”. Το έχω ζήσει κι εγώ στο παρελθόν ως αντίπαλος. Νιώθεις ότι πνίγεσαι. Ότι οι άμυνες είναι πιο σφιχτές. Εμείς έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου που μας βοηθά πολύ φέτος. Υπάρχει η εξοικείωση με το γήπεδο συν το γεγονός ότι δεν έχεις να κάνεις ταξίδι και είσαι πιο ξεκούραστος».

-Για τη φετινή σεζόν για τον ίδιο: «Μου αρέσει να πρωταγωνιστώ και να είμαι στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να τερματίσουμε τέταρτοι. Πέρυσι ως παίκτης του Κόροιβου είχα μια δύσκολη χρονιά και για μια άστοχη βολή καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ήταν μια άσχημη εμπειρία. Θα πάμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται, παίζοντας δίχως άγχος. Έχουμε κάνει ήδη την υπέρβαση μας και ό,τι παραπάνω έρθει μόνο καλό θα είναι για όλους μας και φυσικά για τον Κολοσσό και την ιστορία του».

-Για το ρόλο του στον Κολοσσό: «Ποτέ δεν ήμουν σκόρερ, με την έννοια να σημειώνω σταθερά πολλούς πόντους. Με ενδιαφέρει να προσφέρω σε άλλους τομείς, με την άμυνα μου, την εμπειρία μου. Να προσπαθώ να είναι η ομάδα ήρεμη. Να μιλήσω σε παίκτες πριν και τη διάρκεια του ματς. Όλα αυτά προσπαθώ να τα κάνω στον Κολοσσό. Έχουμε παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και χρειάζονται συμβουλές και βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο προκειμένου να διαχειριστούν σωστά τις συνθήκες και τις καταστάσεις που προκύπτουν σε έναν αγώνα. Πρέπει να τους μιλήσεις για να τους ‘ξεμπλοκάρεις».

-Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα: «Είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για τον Απόλλωνα. Θέλουν πολύ να κερδίσουν και θα ψάξουν τη νίκη με όλες τους τις δυνάμεις. Ο αγώνας γίνεται στην έδρα τους και θα έχουν επιπλέον πίεση. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα να βρίσκεσαι ένα βήμα από τον υποβιβασμό. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *