ροή ειδήσεων

Η Μεσόγειος συνεχίζει να αποτελεί δημοφιλή προορισμό για κρουαζιέρα


Με αφορμή την ετήσια έκθεση της CLIA για το 2016, σχετικά με την παγκόσμια αγορά της κρουαζιέρας, προκύπτει ότι η Μεσόγειος, παρά την πτώση της κίνησης που παρατηρείται στα λιμάνια της, συνεχίζει να αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον Francesco di Cesare, Πρόεδρο της Risposte Turismo, η Μεσόγειος θα αποτελεί πάντα δημοφιλή προορισμό, ακόμα και αν έχει καταγραφεί πτώση της κίνησης στα λιμάνια της, από 18,3% το 2015 σε 15,5% το περασμένο έτος. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του tour operator Cemar Agency Network, Sergio Senesi, οι προβλέψεις δείχνουν ότι για το τρέχον έτος η Καραϊβική, η Αλάσκα και η Άπω Ανατολή θα αποτελέσουν τους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας, επισημαίνοντας τη μείωση της παρουσίας των κρουαζιερόπλοιων στα ιταλικά λιμάνια.
Ανώτερο στέλεχος της Royal Caribbean International επεσήμανε ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση στα επίπεδα πωλήσεων της εταιρείας, μεγάλο ποσοστό των οποίων προέρχεται από την έντονη παρουσία της Ιταλίας στην αγορά κρουαζιέρας, καθώς 800.000 επιβάτες αναχωρούν από τα λιμάνια της Ιταλίας ετησίως. Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια του 2017, η Royal Caribbean θα εξυπηρετήσει δρομολόγια σε 17 λιμάνια της Ανατολικής και Δυτικής Μεσογείου με 13 πλοία της, εκ των οποίων τα 7 θα αναχωρούν από τα λιμάνια της Τσιβιταβέκια και της Βενετίας.
Σχετικά με την Mediterranean Shipping Company Cruises, η εταιρεία εκτός από τους μακρινούς προορισμούς που εξυπηρετεί σε Κούβα και Βόρεια Ευρώπη, θα εκτελεί δρομολόγια στη Μεσόγειο με αναχωρήσεις από τη Γένοβα και την Τσιβιταβέκια και προορισμό τη Μάλτα, την Ελλάδα, την Κύπρο, με στάσεις σε Βαλέτα, Κατάκολο, Πειραιά, Λεμεσό, Ρόδο και Ηράκλειο.
Σε ό,τι αφορά την Costa Cruises, αναμένονται για το τρέχον έτος δύο νέα δρομολόγια της εταιρείας με αναχώρηση από το Μπάρι προς Κέρκυρα, Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη και το άλλο από τη Σαβόνα με προορισμό το Πόρτο Τόρες, τη Μινόρκα, την Ίμπιζα κ.ά.
Σε ό,τι αφορά τη Norwegian Cruise Line, θα εκτελεί δρομολόγιο με αφετηρία τη Βενετία και προορισμό την Αδριατική και την Ελλάδα, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά φέτος το Μαυροβούνιο, καθώς και ένα άλλο δρομολόγιο από την Τσιβιταβέκια με προορισμό τα νησιά του Ιουνίου και του Αιγαίου, την Κρήτη και τη Δυτική Μεσόγειο.
Από τα παραπάνω προκύπτει η τάση των εταιρειών να εκτελούν δρομολόγια με προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα αποφεύγοντας προορισμούς όπως η Τουρκία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, λόγω της πολιτικής αστάθειας των χωρών και το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

naftikachronika

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *