ροή ειδήσεων

Ρόδος: Πουλούσαν το βρέφος για να αγοράσουν αυτοκίνητο. Ξέσπασε η μητέρα


Αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση 51χρονης αθίγγανης η οποία μαζί με τον 27χρονο γιο της αφαίρεσαν το τριών μηνών βρέφος του τελευταίου, προκειμένου να το πουλήσουν σε Αλβανό έναντι του ποσού των 3000 ευρώ!

Η δίκη επρόκειτο να γίνει προχθές όμως τελικά αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2018.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Καρακόνερο το 2010 και σύμφωνα με τη δικογραφία, δράστες θεωρούνται ο βιολογικός πατέρας και η γιαγιά του βρέφους, οι οποίοι σκόπευαν να πουλήσουν το μωρό προκειμένου με τα χρήματα που θα λάμβαναν να αγοράσουν … αυτοκίνητο!

Ωστόσο τα σχέδια τους «χάλασε» η μητέρα του βρέφους, αθίγγανη, ηλικίας τότε μόλις 13 ετών, η οποία στις 11 Νοεμβρίου 2010 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε τον μέλλοντα σύζυγο και την πεθερά της!

Πιο συγκεκριμένα, από την αστυνομική και δικαστική έρευνα που έγινε προέκυψε ότι η 13χρονη που κατοικούσε στην Αθήνα, αρχές του καλοκαιριού του 2010 ήρθε στη Ρόδο μαζί με τον σύντροφο της. Η ανήλικη που τότε ήταν ήδη έγκυος διέμεινε με την μητέρα του άνδρα της, αν και δεν είχαν παντρευτεί, τον πατέρα του και τα αδέλφια του, όλοι μαζί στο Κορακόνερο. Στις 31 Αυγούστου 2010 η 13χρονη ΡΟΜΑ φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, το ι.χ. αγροτικό αυτοκίνητο του συζύγου της (ο οποίος δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί και δεν την είχε παντρευτεί) κατασχέθηκε από την αστυνομία ως το μέσο με το οποίο μέλη της οικογένειας των ΡΟΜΑ, διέπρατταν κλοπές.

Έτσι όταν γεννήθηκε το μωρό, πεθερά και βιολογικός πατέρας, πρότειναν στην 13χρονη να πουλήσουν το βρέφος σε έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που διέμενε σε συνοικίας της πόλης της Ρόδου, έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ! Μάλιστα οι ίδιοι επεσήμαναν πως με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αγοράσουν αυτοκίνητο!

Η 13χρονη αρνήθηκε παρά την επιμονή του συζύγου και της πεθεράς της, και όταν στις 11 Νοεμβρίου 2010 μετά από επίμονες πιέσεις ζήτησε από τον σύζυγο της χρήματα προκειμένου να επιστρέψει μαζί με το μωρό στους δικούς της στην Αθήνα, μαζί με την μητέρα του, της άρπαξαν δια της βίας το βρέφος και την έδιωξαν από το παράπηγμα που διέμεναν όλοι μαζί. Τότε η ανήλικη μητέρα ζήτησε βοήθεια από τον ιδιοκτήτη επιχείρησης που βρίσκεται στην περιοχή, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Πατέρας και γιαγιά του βρέφους συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως «πρόκειται περί παρεξήγησης» και ότι ουδέποτε έδιωξαν από το σπίτι την 13χρονη μητέρα. Αντίθετα ισχυρίστηκαν (πέφτοντας ωστόσο σε αντιφάσεις) ότι η ανήλικη επιχείρησε να χτυπήσει το μωρό που κρατούσε στην αγκαλιά της και τότε η γιαγιά της το πήγε για να το προστατεύσει μετά από υπόδειξη του γιου της!

Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού και κατηγορούμενος όμως φέρεται να ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι η 13χρονο λογομαχούσε με την αδελφή του και τότε εκείνος φώναξε τη μητέρα του να πάρει το παιδί, ενώ επεσήμανε ότι τη καταγγελία την έκανε για να εκδικηθεί την … αδελφή του!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Περαιτέρω εξηγήσεις και οι δύο κατηγορούμενοι θα δώσουν πλέον ενώπιον του δικαστηρίου όπου και θα βρεθούν για την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου από κερδοσκοπία.
madata.gr
rodiaki




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *