ροή ειδήσεων

Σε θέσεις μάχης όλοι οι παίκτες της ακτοπλοΐας


Θρυαλλίδα εξελίξεων η πώληση από την Τρ. Πειραιώς, του πακέτου μετοχών της «HSW»


Χθες ήταν η μέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για το 40,44% των μετοχών της «HellenicSeaways», που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Στην ουσία, η πώληση του συγκεκριμένου πακέτου είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τις σαρωτικές αλλαγές στον κλάδο της ακτοπλοΐας, που αναμένονται να ολοκληρωθούν το 2017 και τα επόμενα χρόνια. Οι αλλαγές θα κινηθούν στην κατεύθυνση της αποσύνδεσης του κλάδου από την παρέμβαση της «HellenicSeaways».

Παραθέτουμε τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος για να γίνει αντιληπτό το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι αλλαγές. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι «Μινωικές Γραμμές» που κατέχουν το 48,53% των μετοχών της «HSW», κατέθεσαν αίτημα για έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Στην σχετική ανακοίνωση περιλαμβάνονται αναφορές για κακοδιοίκηση της εταιρείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ζημίες σε προηγούμενες χρήσεις. Οι κατηγορίες των «Μινωικών Γραμμών», μεταξύ άλλων, αφορούν τον ισχυρό άνδρα της ANEΚ, Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη.

Η ΑΝΕΚ πρόσφατα έλαβε απόφαση για ομολογιακό δάνειο ύψους 22 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να εισρεύσουν νέα κεφάλαια στην εταιρεία, που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει την εικόνα του ισολογισμού της, δηλαδή να μειωθεί η έκθεση της σε τραπεζικό δανεισμό. Οι ομολογίες θα είναι μετατρέψιμες σε μετοχές.



Οι εξελίξεις «τρέχουν»!

Τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου από τη Μυτιλήνη, ο εμπορικός διευθυντής της «Blue Star Ferries», Διονύσης Θεοδωράτος, προχωρά σε πολύ σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της «Hellenic Seaways», για αθέμιτες πρακτικές και πολιτικές ντάμπινγκ στον τομέα που αφορά τις μεταφορές φορτηγών στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, σε συνάντηση του με εκπροσώπους των μεταφορικών του νησιού. Η «Hellenic Seaways» ενημερώνεται για τις καταγγελίες αλλά αποφεύγει να δώσει επίσημη απάντηση. Το αναρτημένο video με τις καταγγελίες του κ. Θεοδωράτου, αποσύρεται την επομένη της επίμαχης συνάντησης, αλλά οι καταγγελίες δεν διαψεύδονται.

Στις 4 Απριλίου, η «Blue Star Ferries» θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Σάμος (Καρλόβασι και Βαθύ) - Κως - Ρόδος. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει πρόγραμμα δρομολογίων για τη γραμμή ως τις 31 Οκτωβρίου 2017. Τα πλοία που θα εξυπηρετούν τη γραμμή είναι τα «Blue Star 2» και «Blue Star Galaxy». Δηλαδή δύο από τα μεγαλύτερα πλοία της εταιρείας, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πολύ μεγάλο αριθμό οχημάτων και επιβατών.

Στα τέλη Ιανουαρίου κατατέθηκε αίτημα για δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Πρόκειται για το πρώην «Λατώ», που προτίθεται να το δρομολογήσει εταιρικό σχήμα, το οποίο ελέγχεται από τον εφοπλιστή Ηλιόπουλο, που ελέγχει την «Sea Jet».

Δημοσιογραφικά σενάρια θέλουν τον κ. Ηλιόπουλο να δραστηριοποιείται για την απόκτηση του πακέτου του 40,44% της «Hellenic Seaways», που έχει βγάλει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς. Άλλες πληροφορίες τον θέλουν να μπαίνει και στην ANEΚ.

emprosnet


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *