ροή ειδήσεων

Εικόνες που σοκάρουν: Αλυσοδένουν ασθενείς στα ψυχιατρεία


Ένα σοκαριστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ για να καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και αδυναμίας επισκευής ειδικών διαμορφωμένων δωματίων.

«Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή υποτιμητικής μεταχείρισης από το έτος 2006, χαρακτήρισε το μέτρο ακραίο και να εφαρμόζεται για πολύ ειδικές περιπτώσεις Ασθενών», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταγγέλλει ότι το 60% - 80% των ασθενών με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού καθηλώνονται.



«Καθηλώνονται ακόμη και προνοιακά περιστατικά για να μην κάνουν κακό στον εαυτό τους ή σε άλλους Ασθενείς (άνοια, αλτσχάιμερ κ.λ.π.)», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ διευκρινίζει ότι προσθέτει ότι οι καθηλώσεις «θα είχαν σχεδόν μηδενιστεί εάν υπήρχε επαρκής αριθμός Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (ήσυχα δωμάτια)».

Τέλος, καταγγέλλει περιστατικά βίας, καθώς -όπως τονίζεται- σε καθημερινή βάση οι νοσηλευτές πέφτουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών ή και τραυματισμών από αιχμηρά αντικείμενα που έχουν μαζί τους οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *