ροή ειδήσεων

"Βαρύ" το κλίμα στην περιφερειακή αρχή


Τριγμούς και "αναταράξεις" στο εσωτερικό της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» προκάλεσε η ανακοίνωση του νέου διοικητικού σχήματος στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τον περιφερειάρχη Γιώργος Χατζημάρκο. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η περιφερειακή αρχή να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, υποβαθμίζοντας την διαγραφή του Άγγελου Ανανία από την παράταξη και αδειάζοντας τον Παναγιώτη Κουνάκη που ανεξαρτητοποιήθηκε, η ρήξη στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης στην περιφέρεια είναι εμφανής.

Η ανακοίνωση του νέου διοικητικού σχήματος της περιφέρειας , κατά τα πρότυπα του υπουργικού συμβουλίου όπως αναφερόταν στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα άναψε «φωτιές» στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Ο επικεφαλής της και περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος μπορεί να υπέγραψε την απόφαση και να αναχώρησε για τις Βρυξέλλες και την Μάλτα, όμως ορισμένοι από τους συνεργάτες του αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του νέου διοικητικού σχήματος και με ανακοινώσεις τους, δεν αποδέχονται τις νέες αρμοδιότητες που τους εκχωρήθηκαν ή ανεξαρτητοποιούνται.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κυκλάδων Μάρκος Δαδαός ήταν ο πρώτος που με ανακοίνωση του έκανε γνωστό με επιστολή του την περασμένη Τετάρτη ότι, δεν αποδέχεται την τοποθέτηση του ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για τις Μεταφορές. Να σημειωθεί ότι, ο κ. Δαδάος που ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων είχε παραιτηθεί πριν από δύο χρόνια και από την θέση του αντιπεριφερειάρχη που τοποθετήθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής. Παρόλα αυτά ο κ. Χατζημάρκος δεν προχώρησε στην διαγραφή του γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Όμως και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Άγγελος Ανανίας με ανακοίνωση του την περασμένη Πέμπτη κάνει γνωστό ότι, δεν αποδέχεται τις νέες αρμοδιότητες για τον Πολιτισμό που του εκχωρήθηκαν. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Χατζημάρκου ο οποίος από την Μάλτα όπου βρισκόταν διέγραψε τον Άγγελο Ανανία για να προλάβει τα χειρότερα καθώς είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι σφόδρα ενοχλημένοι και δυσαρεστημένοι από τις αποφάσεις του και την εκχώρηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα πρόσωπα τους. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι θέμα χρόνου και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι να αποποιηθούν με δημόσιες ανακοινώσεις τους τις αρμοδιότητες που τους εκχωρήθηκαν. Να σημειωθεί ότι , ο κ. Ανανίας ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Χατζημάρκου και πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής από την τοπική κοινωνία και η διαγραφή του έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση εντός και εκτός της περιφερειακής αρχής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας ο κ. Ανανίας δεν σκοπεύει να παρατηθεί από το περιφερειακό συμβούλιο αλλά θα συνεχίζει να είναι μέλος του ως ανέξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος,σεβόμενος τους πολίτες που με την ψήφο τους τον επέλεξαν σε αυτή την θέση.

Προφανώς ο κ. Χατζημάρκος με την αστραπιαία απόφαση του να διαγράψει τον κ. Ανανία ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα στους δυσαρεστημένους συνεργάτες τους πως δεν σηκώνει καμία αντίδραση από πλευράς τους και να μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις όποιες επιλογές τους γιατί κινδυνεύουν με διαγραφή.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τα μηνύματα του Γιώργου Χατζημάρκου η ανταρσία στο εσωτερικό της παράταξης του έχει ξεκινήσει για τα καλά αφού και ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί, επικαλούμενος στην επιστολή του λόγους αξιοπρέπειας που δεν του επιτρέπουν να συμμετέχει στο νέο σχήμα περιφερειακής διακυβέρνησης. Και ο κ. Κουνάκης σύμφωνα με πληροφορίες μόλις ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός στην περιφέρεια δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για τις αρμοδιότητες που του εκχωρήθηκαν καθώς ευελπιστούμε πως θα αναβαθμιζόταν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι συνεργάτες του Γιώργου Χατζημάρκου και μάλιστα στενοί του δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για τις επιλογές του για την κατανομή των αρμοδιοτήτων και όχι μόνο . Η δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους της περιφερειακής αρχής όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, δεν αφορά μόνο την κατανομή των νέων αρμοδιοτήτων αλλά και την απόφαση του κ. Χατζημάρκου να διατηρήσει με εξαίρεση τον Θωμά Σωτρίλλη, τα ίδια πρόσωπα στις ίδιες αντιπεριφέρειες και δεν έδωσε την δυνατότητα και σε άλλους συνεργάτες του, που μέχρι σήμερα ήταν στρατιώτες της παράταξης, να δοκιμαστούν στον αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.

Βέβαια στους δυσαρεστημένους συγκαταλέγεται και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Ζωγραφίδης ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός αντιπεριφερειάρχης που αντικαταστήθηκε με απόφαση του Γιώργου Χατζημάρκου και στον οποίο μέχρι σήμερα δεν ανατέθηκε καμία αρμοδιότητα.

Πάντως ο κ. Χατζημάρκος κρατούσε μέχρι την τελευταία στιγμή ως επτασφράγιστο μυστικό την απόφαση του για τον ανασχηματισμό στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου , προφανώς επειδή δεν περίμενε τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους συνεργάτες του. Με την επιστροφή του από το εξωτερικό όπου βρίσκεται θα συγκαλέσει την παράταξη του και δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση του αρνητικού κλίματος και της εσωστρέφειας που επικρατεί πλέον στην παράταξη του,

Παρόλα αυτά η ενότητα και η συνοχή της παράταξης του δοκιμάζεται έντονα αυτή την περίοδο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι "βαρύ¨ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *