ροή ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός ιδρυτής του «Φως των Σπορ»


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε ο θεμελιωτής του αθλητικού Τύπου στην Ελλάδα, ο Θόδωρος Νικολαΐδης, ο οποίος ίδρυσε την ιστορική εφημερίδα «Φως των Σπορ».

Ο κυρ-Θόδωρος, όπως ήταν ευρύτερα γνωστός σε συγγενείς και φίλους αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του το τελευταίο διάστημα, τα οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει…

Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ελληνικής δημοσιογραφίας, αθλητικής και μη, ενώ το 2016 είχε βραβευθεί για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση».

Στις 11 Απριλίου 1955, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό και είχε τέτοια αποδοχή, αφού αποκαλείται «το ευαγγέλιο», ωστόσο, σταδιακά κέρδισε τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων.

Στην εφημερίδα, που θεωρείτο σχολή για την ελληνική δημοσιογραφία, εργάστηκαν κατά καιρούς κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, ενώ άλλοι έβαλαν τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία τους…

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συμμετέχουν στο πένθος για το χαμό ενός σπουδαίου μέλους της ερυθρόλευκης οικογένειας, του ιστορικού εκδότη του Φωτός, Θεόδωρου Νικολαΐδη. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες σημαίες για έναν άνθρωπο που συνέδεσε άρρηκτα το διάβα της ζωής του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες.






Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η Ολυμπιακή οικογένεια θρηνεί την απώλεια του εκδότη της εφημερίδας «Φως των Σπορ» Θεόδωρου Νικολαΐδη. Ένας μεγάλος Ολυμπιακός δεν είναι πλέον κοντά μας για να χαίρεται για τις επιτυχίες και τους τίτλους της αγαπημένης του ομάδας, αλλά μαζί με όλους τους Θρύλους του Θρύλου θα συνεχίζει να καμαρώνει από κει ψηλά για τον Ολυμπιακό μας. Η συνεισφορά του στο να γιγαντώσει ο Ολυμπιακός και να γίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας υπήρξε τεράστια. Τα θερμά συλλυπητήρια από όλη την ομάδα μπάσκετ στην οικογένεια και τους οικείους του εκκλιπόντος. Καλό ταξίδι κύριε Θόδωρε…


Η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του εκδότη της εφημερίδας ΦΩΣ, Θεόδωρου Νικολαΐδη:


«O Θεόδωρος Νικολαϊδης υπήρξε ο γνησιότερος εκφραστής της αθλητικής δημοσιογραφίας έτσι όπως αυτή θα πρέπει διαχρονικά να ασκείται πέραν κάθε οπαδική προτίμηση. Ιδρυτής της μακροβιότερης αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ», κατάφερε μέσα από τις σελίδες της να συνδυάσει την αγάπη για την ομάδα του Ολυμπιακού με την προβολή του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο σπορ.

Υπήρξε συνεπής στις αξίες του από τη στιγμή που ξεκίνησε την αθλητική δημοσιογραφία μέχρι σήμερα. Το «Φως των Σπορ» με τη δική του καθοδήγηση άνδρωσε γενιές και γενιές διδάσκοντας πως εκείνο που προέχει στον αθλητισμό είναι να σέβεσαι τον αντίπαλο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *