ροή ειδήσεων

Τσαβούσογλου: Χωρίς διαβατήριο οι ρώσοι πολίτες στην Τουρκία


Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλιούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της ρωσικής κοινότητας στην Αττάλεια δήλωσε πως η Άγκυρα προτίθεται να συζητήσει με την Μόσχα το θέμα της εισόδου ρώσων πολιτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο.

Ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε επίσης ότι πριν από δύο χρόνια, δηλαδή πριν σημειωθεί το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, στο ζήτημα αυτό είχε επιτευχτεί σημαντική πρόοδος.

«Εφόσον οι διμερείς σχέσεις αποκαταστάθηκαν και πάλι, μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις συζητήσεις στο θέμα αυτό. Οι τουρκικές Αρχές ήδη άρχισαν να τοποθετούν στα αεροδρόμια τα κατάλληλα προγράμματα για την ταυτοποίηση των επισκεπτών. Πρόθεση μας είναι να επαναλάβουμε τις συνομιλίες» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται το Ria Novosti




Πριν από μερικά χρόνια οι τουρκικές Αρχές είχαν θεσπίσει για τους ρώσους πολίτες το καθεστώς εισόδου στην χώρα χωρίς βίζα, βάσει του οποίου οι τουρίστες μπορούν να βρίσκονται στην χώρα για διάστημα 60 ημερών.

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε επίσης, πως η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζεται και πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο προέδρων είναι φιλικές. Υπογράμμισε επίσης πως «οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών συμβάλλουν στην επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων, ιδιαίτερα στην διασφάλιση της εκεχειρίας στη Συρία»επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται σε ζητήματα που αφορούν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της χωράς αυτής».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *