ροή ειδήσεων

Λ.Παπακαλοδούκας » Θέλουν να μετατρέψουν στην Σύμη σε βραχονησίδα»


Πρόχειρους χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, καθώς μέρος του νησιού ακόμη και περιουσίες των κατοίκων του, δεσμεύονται από το κράτος ως δασικές περιοχές. Μιλώντας σήμερα στον notosnews ο κ. Παπακαλοδούκας εξέφρασε την δυσαρέσκεια τους λέγοντας πως στόχος τους είναι να μετατρέψουν και τη Σύμη σε βραχονησίδα.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Σύμης, ζητώντας την επανεξέταση του θέματος.

Στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Σύμης

αναφέρονται τα εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύμης σύσσωμο εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του για την σύγχυση που έχει προκληθεί στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας, εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών της Κεντρικής Διοίκησης, όσον αφορά το πολυσυζητημένο πλέον θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών από την Δ/νση Δασών.

Πέρα από τις εκτεταμένες αστοχίες που παρατηρήθηκαν κατά την διαδικασία κτηματογράφησης στο νησί στα πλαίσια δημιουργίας και λειτουργίας του νέου Εθνικού Κτηματολογίου, λόγω των οποίων το Δημόσιο εμφανίστηκε σε πολλές περιπτώσεις να καταλαμβάνει εκτάσεις και ακίνητα ιδιωτών, δημιουργώντας μείζον κοινωνικό θέμα και καταταλαιπωρώντας τους πολίτες με χρονοβόρους και πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες, έρχεται τώρα να προστεθεί ένα νέο άχθος στους ώμους των ήδη χειμαζόμενων από την κρατική αναλγησία κατοίκων της ακριτικής Σύμης.

Η ανάρτηση δασικών χαρτών, η κατάρτιση των οποίων έλαβε χώρα με προχειρότητα και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, αφού ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, ως οφείλετο, οι απαραίτητες αυτοψίες από τους αρμόδιους υπαλλήλους, φέρει τώρα αίφνης προ εκπλήξεως πλήθος ιδιοκτητών, που διαπιστώνουν, ότι οι πατρογονικές ιδιοκτησίες τους (αστικά εντός οικισμού οικόπεδα, ή ακόμα και παλαιότατες κατοικίες!) έχουν χαρακτηριστεί…. «δάση»!

Φαίνεται δε πως μοναδικό κριτήριο των δια των αεροφωτογραφιών εργασθέντων υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας υπήρξε η …….. κλίση του εδάφους και η ύπαρξη αναβαθμίδων, σε ένα νησί που όπως όλοι γνωρίζουν έχει εκ των πραγμάτων και εκ της φύσεως «αμφιθεατρική» διαμόρφωση, τόσο εντός όσο και εκτός οικισμού.

Για τον λόγο αυτό και εκφράζοντας πλέον την αγωνία μας και την οργή του συνόλου των κατοίκων, αλλά και τρίτων που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στο νησί μας, καλούμε την Κεντρική Διοίκηση, που μέχρι τώρα τουλάχιστον δείχνει να αδιαφορεί επιδεικτικά για το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα: α) να μεριμνήσει άμεσα για την επανάληψη της διαδικασίας κατάρτισης δασικών χαρτών στο νησί μας, με την διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας των αρμοδίων κλιμακίων της δασικής υπηρεσίας, ώστε να καταστεί σαφές ποιες περιοχές εμπίπτουν στην έννοια του «δάσους» και ποιες όχι, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς κλπ., και β) σε κάθε περίπτωση να χορηγηθεί νομοθετικά παράταση προσβολής των σχετικών αναρτήσεων δασικών χαρτών, ώστε να έχουν την ευκαιρία όλοι οι θιγόμενοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
Μετά το πέρας εύλογου χρονικού διαστήματος χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το ζήτημα και θα ενεργήσει ανάλογα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *