ροή ειδήσεων

Ο δήμαρχος Ρόδου στο Ευρωκοινοβούλιο για την υπογραφή της διακήρυξης των "έξυπνων νησιών" της Ευρώπης


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Δήμαρχος Ρόδου κος. Φώτης Χατζηδιάκος με την ιδιότητα του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου συμμετέχοντας στην ημερίδα «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης» σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των νησιών σε ενεργειακά θέματα. Στο τέλος της ημερίδας ο Δήμαρχος συνυπέγραψε τη «Διακήρυξη των Έξυπνων Νησιών» μαζί με εκπροσώπους από 13 Ευρωπαϊκές Χώρες.
Η πρωτοβουλία «Έξυπνα Νησιά» στηρίζεται από περισσότερες από 200 Ευρωπαϊκές Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές και από την Προεδρία της Μάλτας. Στόχος των δράσεων είναι να αναδειχθούν και να υλοποιηθούν έργα, τα οποία αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, θα υποστηρίξουν μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για τα νησιά στους νευραλγικούς τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, και της διαχείρισης απορριμμάτων και υδάτινων πόρων.
Ο κος. Χατζηδιάκος στις Βρυξέλλες θα έχει συναντήσεις εργασίας με ευρωβουλευτές, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εταίρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και συμβούλους που συμμετέχουν στην ως άνω πρωτοβουλία, προκειμένου να σχεδιασθούν προγράμματα που θα αξιοποιήσουν κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *