ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Καθίζηση του τζίρου ακόμη και στις εκπτώσεις!


Ούτε σεφτέ δεν κάνουν τα ντόπια καταστήματα της Ρόδου ακόμη και την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες μπορεί τυπικά να έληξαν στις 28 Φεβρουαρίου όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, όμως οι προσφορές συνεχίζονται.

Παρά τις γενναίες εκπτώσεις που κάνουν στα εμπορεύματα τους , οι καταναλωτές δεν συγκινούνται για την αγορά τους.

Μπορεί η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων τυπικά να πέφτει αύριο και οι καταστηματάρχες να προχωρούν σε προσφορές από την 1η Μαρτίου , όμως άφησαν και πάλι πικρή γεύση στους ντόπιους καταστηματάρχες, που διανύουν την εφιαλτικότερη περίοδο τους. Τα εμπορικά καταστήματα «βουλιάζουν » ακόμη και την περίοδο των εκπτώσεων καθώς



παρά την θεματική πτώση των τιμών στα εμπορεύματα που διαθέτουν προς πώληση , η κίνηση εκτιμάται, ότι είναι μειωμένη κατά 50%- 70% σε σχέση με τα αντίστοιχα χρόνια.

Η μειωμένη κίνηση έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα των καταστημάτων τα όποια όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποστεί καθίζηση. Υπάρχουν καταστηματάρχες οι οποίοι διστάζουν ακόμη και να ανοίξουν τα μαγαζιά τους , αφού γνωρίζουν ότι ,δεν θα καταφέρουν από τις εισπράξεις της ημέρας να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα τους.



Οι καταστηματάρχες της Ρόδου ανησυχούν για την κατάσταση που θα επικρατήσει στην τοπική αγορά και κυρίως για το τι μέλλει γενέσθαι. Αν την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων η αγορά της Ρόδου, παρουσιάζει αυτά τα «μαύρα» χάλια τότε τους επόμενους δύο με τρεις μήνες που ακόμη δεν θα έχει ξεκινήσουν οι μαζικές αφίξεις τουριστών στο νησί , η κατάσταση θα είναι τραγική.Μπορεί το Πάσχα φέτος να είναι νωρίς στα μέσα Απριλίου, όμως οι προσδοκίες που τρέφουν οι μαγαζιάτορες της Ρόδου είναι μηδαμινές, αφού ακόμη δεν θα έχει ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική σεζόν και επομένως δεν θα κυκλοφορεί ρευστό στην αγορά της.

Οι καταναλωτές της Ρόδου και φέτος επέλεξαν να ψωνίσουν με τα «μάτια» ενώ όσοι διέθεταν έστω και λιγοστά χρήματα , προτίμησαν τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων οι οποίες εισέπραξαν όλο το χρήμα που κυκλοφόρησε στην αγορά μας.

Πλέον και οι Ροδίτες δεν ψωνίζουν ούτε την περίοδο των εκπτώσεων, αφού όσο και να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι άδεια από ρευστό. Τα ρούχα και τα παπούτσια για τους Ροδίτες τα τελευταία δύο χρόνια θεωρούνται είδη πολυτελείας, όπως ο χρυσός και η επώνυμη ένδυση στην αρχή της οικονομικής κρίσης.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *