ροή ειδήσεων

Προβληματισμός για την αξιοπιστία της Έρευνας Συνόρων


Ερωτήματα για την αξιοπιστία των στατιστικών των ταξιδιωτικών εισπράξεων της Τράπεζας της Ελλάδας δημιουργεί επίσημη γερμανική έρευνα



Συνέχεια δίνεται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις αστοχίες των μετρήσεων της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τα έσοδα στον τουρισμό.


Μετά την ανοιχτή αμφισβήτηση την περασμένη εβδομάδα από τον Γ.Γ. του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, Τάλεμπ Ριφάι, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, της μεθοδολογίας υπολογισμού των ταξιδιωτικών εισπράξεων της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας ότι δεν είναι συμβατή με εκείνη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Το ίδρυμα BAT-STIFTUNG FÜR ZUKUNFTSFRAGEN έρχεται να αποδείξει τους ισχυρισμούς του κυρίου Τάλεμπ Ριφάι.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος BAT-STIFTUNG FÜR ZUKUNFTSFRAGEN σχετικά με τις συνήθειες των Γερμανών τουριστών εκτός Γερμανίας για το έτος 2016 και τα οποία διένειμε ο ΕΟΤ Γερμανίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεση του Βερολίνου, ITB, στα 1.261 ευρώ κατά μέσο όρο ανήλθε το κόστος ενός ταξιδιού στην Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες το 2016. Ενώ η μέση ημερήσια δαπάνη ανήλθε σε 97 € ανά άτομο.


Οι Γερμανοί σύμφωνα με την έρευνα του Ιδρύματος BAT-STIFTUNG FÜR ZUKUNFTSFRAGEN δαπανούν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους αρκετά πάνω από το μέσο όρο παγκοσμίως - 1.261 ευρώ μέση δαπάνη ανά ταξίδι στην Ελλάδα έναντι 1.166 ευρώ με το μέσο όρο. Κάτι που αναδεικνύει τις συστηματικές αποκλίσεις που παρατηρούνται μεταξύ των στατιστικών της Τράπεζας της Ελλάδας και άλλων στατιστικών αρχών του εξωτερικού.


Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδας οι Γερμανοί επισκέπτες δαπάνησαν στην Ελλάδα το 2016 περισσότερα από 2,1 δις ευρώ, σημειώνοντας μείωση εισπράξεων -4,1% σε σχέση με το 2015 (περισσότερα από 2,4 δις ευρώ) με τη μέση δαπάνη ανά ταξίδι να διαμορφώνεται στα 685 ευρώ !


Η τεράστια απόκλιση - σχεδόν στο διπλάσια - μεταξύ της εκτίμησης της Τράπεζας της Ελλάδας (685 ευρώ) με εκείνη των Γερμανικών αρχών (1.261 ευρώ) αποδεικνύει γιατί το Υπουργείο Τουρισμού έχει θορυβηθεί και προχωρά με πρωτοβουλία της ίδιας της Υπουργού σε άμεση ενεργοποίηση των Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού και με την τεχνική βοήθεια από τον ΠΟΤ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *