ροή ειδήσεων

Τα επενδυτικά σχέδια του Electra hotels resorts


Αγορά οικοπέδων που γειτνιάζουν στη μονάδα της Ρόδου για την επέκταση και ανακαίνισή


Ο διευθύνων σύμβουλος των Electra Hotels & Resorts Άλκης Σβυριάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο portal euro2day.gr, αναφέρθηκε στην πορεία και τα επενδυτικά σχέδια του μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου.

Τα ποιό σημαντικά κομμάτια από την συνέντευξη του


1. «Ενώ σήμερα ο μέσος χρόνος παραμονής στην Αθήνα προσεγγίζει τις 2,7 ημέρες, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ξεπεράσει και τις τρεις ημέρες. Όσον αφορά στη δική μας στρατηγική, λόγω και της διαχρονικά αυξανόμενης αξιοπιστίας των υπηρεσιών μας, έχουμε μεγάλο αριθμό νέων επισκεπτών που προέρχεται από συστάσεις. Επιπλέον, λειτουργούμε και με τα συμβατικά κανάλια των tour operators, καθώς και με εταιρικούς λογαριασμούς σε αυτό που αποκαλούμε επιχειρηματικό ταξίδι (business travel)».

2. «Είναι καλοδεχούμενη η έλευση καινούργιων ξενοδοχείων στην Αθήνα, αρκεί να έχουν ένα στρατηγικό πλάνο, όπως και η πολιτεία, που θα πρέπει να λειτουργεί με το δικό της πλαίσιο».

3. «Η στρατηγική του ομίλου μας, επικεντρώνεται διαρκώς σε επενδύσεις υποδομών και στα πέντε ξενοδοχεία μας, με τελικό στόχο τη διαχρονική βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Η πιο πρόσφατη επένδυσή μας -σε πείσμα της κρίσης- ήταν στο κτίριο όπου στεγαζόταν το Υπουργείο Παιδείας. Στη θέση του λειτουργεί, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ξενοδοχείο Electra Metropolis, μια επένδυση που έφθασε τα 20 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε πλέον τρία ξενοδοχεία στο «τόξο» του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Η πληρότητα του Metropolis, μετά από έξι μήνες λειτουργίας, εκτιμούμε ότι θα διαμορφωθεί στο 75% με 80%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τη μέση επίδοση των αντίστοιχων ξενοδοχείων στο Κέντρο της Αθήνας».

4. «Γενικά είμαστε συντηρητικοί ως προς τον τρόπο που υλοποιούμε τις επενδύσεις μας. Χωρίς να είμαστε απόλυτοι, θα έλεγα ότι δεν προγραμματίζουμε εξαγορές. Σχεδιάζουμε όμως σημαντικές επενδύσεις στις υπάρχουσες μονάδες μας και έτσι από τον ερχόμενο χειμώνα θα ανακαινίσουμε το ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Electra στην Ερμού. Επιπλέον, αγοράσαμε οικόπεδα που γειτνιάζουν στη μονάδα της Ρόδου, όπου θα υλοποιήσουμε την επέκταση και ανακαίνισή της, καθώς η μονάδα είναι πλέον 40 ετών.



5. «Το 2017 προβλέπεται ότι θα κυμανθούμε γύρω στα 39 – 41 εκατ. ευρώ, ενώ για το επόμενο έτος, τα έσοδά μας θα κινηθούν γύρω στα 43 – 44 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στο δανεισμό μας, αυτός βρίσκεται κοντά στα 15 εκατ. ευρώ, αφού το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών μας κατά την τελευταία πενταετία, οι οποίες ανήλθαν στα 25 εκατ. ευρώ, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενες».

pikosapikos


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *