ροή ειδήσεων

Μειώθηκαν τον Μάρτιο οι τιμές των online κρατήσεων στα ελληνικά ξενοδοχεία


Εριξαν τις online τιμές τους οι Ελληνες ξενοδόχοι τον Μάρτιο, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης
των κρατήσεων στις μονάδες τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Trivago, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Μάρτιο στη χώρα μας μειώθηκε κατά 6% φθάνοντας σε 79 ευρώ έναντι 84 ευρώ τον Μάρτιο του 2016. Υποχώρηση σε ποσοστό 2% εμφανίζουν οι online ξενοδοχειακές τιμές και στην Αθήνα. Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 81 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (79 ευρώ). Οι τιμές παρουσιάζουν μείωση στους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς των οποίων τα σχετικά στοιχεία επεξεργάζεται η Trivago. Αναλυτικά, πτωτικά κινούνται οι τιμές σε Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Καβάλα, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Ξάνθη, Αράχωβα, Καλάβρυτα και Βόλο. Αύξηση εμφανίζουν οι τιμές σε Ιωάννινα, Καστοριά, Ναύπλιο και Πάργα.

Σε επίπεδο ανταγωνιστικών χωρών τη μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό 25,6% καταγράφουν οι τιμές στην Τουρκία. Ετσι, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο διαμορφώνεται στα 58 ευρώ από 78 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι Τούρκοι ξενοδόχοι ρίχνοντας κάθετα τις τιμές επιχειρούν να τονώσουν την τουριστική ζήτηση για τον προορισμό ο οποίος έχει πληγεί από τα διαδοχικά τρομοκρατικά χτυπήματα. Παρά ταύτα, η μέχρι στιγμής ροή των κρατήσεων και τα πρώτα στοιχεία των αφίξεων δείχνουν ότι και η φετινή σεζόν θα είναι αρνητική για τον τουρκικό τουρισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι αφίξεις ξένων τουριστών τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 9,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016 και περιορίστηκαν σε 1,05 εκατ. Σε ότι αφορά τις βασικές αγορές, οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 31%, από την Ελλάδα κατά 28%, από τη Γαλλία κατά 24% και από τη Βρετανία κατά 21,8%, ενώ από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 81,5%.

Τα στοιχεία της Trivago δείχνουν γι’ αυτόν τον μήνα ότι κινούνται αυξητικά οι online τιμές σε Ισπανία, Κύπρο και Γερμανία και πτωτικά σε Ιταλία, Κροατία, Βρετανία, Ολλανδία και Γαλλία. Σε επίπεδο πόλεων σημαντική υποχώρηση σε ποσοστό 30,8% παρουσιάζει η μέση τιμή στην Κωνσταντινούπολη, φθάνοντας σε 54 ευρώ. Πτώση παρουσιάζουν οι τιμές και σε Ρώμη, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βενετία, Αμστερνταμ και Λονδίνο. Οι τιμές είναι αυξημένες σε Βιέννη, Κοπεγχάγη, Βερολίνο, Μονακό και Βαρκελώνη.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *