ροή ειδήσεων

Survivor: Oι τέσσερις νεκροί σε όλο τον κόσμο


Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το Survivor δοκιμάζει τις αντοχές – ψυχολογικές και σωματικές – των παικτών του. Ταυτόχρονα παρουσιάζει ποικίλες κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθήματα, ενώ θέτει υπό δοκιμασία την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραδομένη βορά στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού.

Οι μικροτραυματισμοί όπως έχουμε δει και την τουρκοελληνική παραγωγή, που παρουσιάζει στην Ελλάδα ο ΣΚΑΪ είναι καθημερινό φαινόμενο.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις παραγωγών, όπου άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο Gerald Babin ήταν ένας από τους διαγωνιζόμενους της γαλλικής εκδοχής του ριάλιτι. Ο ίδιος πέθανε από καρδιακή προσβολή την πρώτη ημέρα του παιχνιδιού σε ένα τροπικό νησί της Καμπότζης το 2013.

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι για τη γαλλική παραγωγή αποφάσισαν να ακυρώσουν το Survivor. Ο γαλλικός τηλεοπτικός φορέας TF1 δήλωσε μάλιστα ότι αναβάλλεται η προβολή της τηλεοπτικής σεζόν και πως ο Gerald Babin αρρώστησε στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Το τηλεοπτικό συνεργείο και οι πρωταγωνιστές του ριάλιτι, επρόκειτο τότε να παραμείνουν για πέντε μήνες, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού της Καμπότζης, ωστόσο οι εξελίξεις μετέβαλαν άρδην τα δεδομένα.

"Οι διαγωνιζόμενοι έχουν ήδη πάει στο σπίτι", δήλωνε στο γαλλικό πρακτορείο ο ίδιος υπουργός. "Oι συγγενείς έχουν φτάσει ήδη στην Καμπότζη για να συλλέξουν το πτώμα".

Όπως ανέφερε η εταιρεία παραγωγής Adventure Line Productions, η οποία είχε αναλάβει τα γυρίσματα για λογαριασμό του TF1, ο Babin παραπονέθηκε για κράμπες που ένιωθε κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων και έλαβε επείγουσα ιατρική φροντίδα από το γιατρό του σόου.

Ο Babin είχε μεταφερθεί αεροπορικώς στο πλησιέστερο νοσοκομείο του Sihanoukville, και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, με την αστυνομία της Καμπότζης να δηλώνει ότι δεν μεσολάβησαν ύποπτες συνθήκες θανάτου.

«Δεν θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση από τη στιγμή που ο παίκτης πέθανε από καρδιακή προσβολή», δήλωνε λίγο αργότερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Kol Phally.

Aπό την πλευρά του το TF1, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας στη Γαλλία, ανέφερε ότι ο Babin είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, όπως και όλοι οι άλλοι διαγωνιζόμενοι χωρίς να διαπιστωθεί κάτι επιλήψιμο.
Η αυτοκτονία του 38χρονου γιατρού υπό το βάρος της ευθύνης

Η τραγωδία δεν σταμάτησε εκεί. Ο 38χρονος Thierry Costa, μέλος του ιατρικού επιτελείου του γαλλικού Survivor, δεν άντεξε την πίεση που δέχτηκε από όλες τις πλευρές για το περιστατικό, και αυτοκτόνησε δέκα ημέρες αργότερα. Ο Costa εργαζόταν ως γιατρός για 20 χρόνια, ενώ μετά το θάνατο του 25χρονου παίκτη, βρέθηκε στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης.



Σε γράμμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Le Parisien, ο Costa ανέφερε ότι "διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες εκτοξεύτηκαν εναντίον μου. Είμαι σίγουρος ότι αντιμετώπισα τον Gerald ως ασθενή και όχι ως διαγωνιζόμενο".


Ένα ακόμα περιστατικό στο βουλγαρικό παιχνίδι

Των δύο θανάτων στο γαλλικό παιχνίδι, προηγήθηκαν δύο ακόμα. Το 2009, o 53χρονος, Noncho Vodenicharov, ο οποίος συμμετείχε στη βουλγαρική παραγωγή, η οποία γυριζόταν στις Φιλιππίνες, πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους ένας 32χρονος διαγωνιζόμενος στην πακιστανική παραγωγή, πνίγηκε στην Ταϊλάνδη. O Saad Khan κολυμπούσε σε μία λίμνη, φέροντας στην πλάτη του ένα σακίδιο βάρους 7 κιλών. Ξαφνικά ζήτησε βοήθεια, και δευτερόλεπτα αργότερα χάθηκε στα θολά νερά της λίμνης, η οποία βρίσκεται στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *