ροή ειδήσεων

Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου με τη Βρετανίδα Πρέσβη: +14% οι κρατήσεις φέτος



Με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κα Kate Smith, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τουρισμό, όπου τονίστηκε η αγάπη των Βρετανών για τη Ρόδο διαχρονικά, με αποτέλεσμα η βρετανική αγορά να αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες του τουρισμού τόσο της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, όσο και της Ελλάδας συνολικά.

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Μεγάλη Βρετανία προς την χώρα μας, που αναμένεται κατά την φετινή τουριστική περίοδο.

Μέσω twitter ο κ. Χατζημάρκος πρόσθεσε ότι η αύξηση φθάνει στο +14%.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν επίσης οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Χατζημάρκος από την πλευρά του εξέφρασε την αγωνία του, το Brexit να μην επηρεάσει την ομαλή διαμονή της κοινότητας των 2.500 Βρετανών που ζουν στη Ρόδο.

Η κα Smith, την οποία συνόδευε η πρόξενος της Βρετανίας στη Ρόδο κα Ράνια Κοσσιώρη, ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη προ τριμήνου, ενώ την συνδέουν παλιοί δεσμοί με τη χώρα μας, αφού ξεκίνησε την διπλωματική της καριέρα στην Αθήνα, όπου είχε υπηρετήσει ως γραμματέας Β' Πολιτικών Υποθέσεων & Ακόλουθος Τύπου, από το 1991 ως το 1994.

Για το λόγο αυτό, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών καθώς και στην διάθεση περεταίρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *