ροή ειδήσεων

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ



ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Έχουν περάσει 131 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 και η πάλη της τάξης μας ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, συνεχίζεται. Η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Η παλαιότερη και πρόσφατη πείρα μας, η συλλογική μακρόχρονη πείρα του εργατικού κινήματος μας οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι τα συμφέροντα των εργοδοτών ουδέποτε ταυτίστηκαν, ούτε πρόκειται να ταυτιστούν με τα δικά μας. Ότι το σύστημα τους, που βασίζεται στη δική μας εκμετάλλευση και λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά τους κέρδη, πάντα θα αποτελεί τροχοπέδη στην ικανοποίηση των αναγκών μας, όπως διαμορφώνονται και εξελίσσονται. Ότι και η παραμικρή βελτίωση στη ζωή των εργαζόμενων κατακτήθηκε και κατακτάται με σκληρούς ταξικούς αγώνες απέναντι στους εκμεταλλευτές και το πολιτικό τους προσωπικό.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» περιέχει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους. Η μείωση του αφορολόγητου θα ψαλιδίσει ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, θα έρθει νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και παροχές, ο αυτόματος κόφτης είναι εδώ. Τα μέτρα αυτά αποτελούν απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων και τα περιβόητα «αντισταθμιστικά», που προβάλλουν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, πάλι αυτούς θα έχουν αποδέκτες. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν, θα συνεχίσουν να βαθαίνουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με πιο αντιδραστικές παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία που αφορούν απολύσεις, ανταπεργία, θεσμοθέτηση «ειδικών οικονομικών ζωνών», επιδότηση του εργοδότη αντί του ανέργου. Τέτοια μέτρα, εξάλλου, προωθούνται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες καθώς και στην Ε.Ε., συνθέτοντας τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Η ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε στην καθημερινότητά μας από τους κεφαλαιοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό παίρνει την πιο βάρβαρη και αποκρουστική μορφή της όταν οι ανταγωνισμοί, οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις τους καταλήγουν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Για το κυνήγι του κέρδους δεν διστάζουν να ισοπεδώσουν λαούς ολόκληρους, όπως στη Συρία, προωθώντας παράλληλα και τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εμπλέκει τη χώρα μας σε αυτές τις συγκρούσεις, για την ενίσχυση της θέσης των ντόπιων βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Δίνουν «γη και ύδωρ» αλλά και δις ευρώ στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα συμμετέχουν και σε αντίστοιχες ενέργειες στα πλαίσια της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Λέμε ΟΧΙ στα ψίχουλα που μας «προσφέρει» η ειρήνη τους, ΟΧΙ στη δυστυχία και στο θάνατο που σπέρνει ο πόλεμός τους.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς και σε ολόκληρο τον κλάδο για να ανακτήσουμε όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια, για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα αντεργατικά σχέδιά τους. Δημιουργούμε προϋποθέσεις πανεργατικής πανελλαδικής απεργιακής απάντησης.

Συνδέουμε αυτή την πάλη με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μη γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας βορά στα κανόνια τους. Διαμορφώνουμε τη στάση μας σε κάθε περίπτωση με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας, θέτουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν μπαίνουμε κάτω από ξένες σημαίες. Κρατάμε σταθερό και ενισχύουμε το μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες, όπως ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Δεν ξεγελιόμαστε από τις διάφορες διαχειριστικές συνταγές που μας προτείνουν οι - κάθε «απόχρωσης» - πολιτικοί εκφραστές του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Μέσα από την πάλη μας φέρνουμε πιο κοντά την προοπτική ενός ριζικά διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης με κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και συνεπώς της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με κριτήριο και σκοπό την κάλυψη των αναγκών και την ευημερία των εργαζομένων και όλων των ανθρώπων του μόχθου και όχι το κυνήγι του κέρδους. Με τα κοινωνικά αγαθά, όπως το φάρμακο, το νερό, η ενέργεια κ.ο.κ. να αντιμετωπίζονται και να λειτουργούν ως τέτοια και όχι ως εμπορεύματα – πεδία κερδοφορίας, ανταγωνισμών και συγκρούσεων.

Μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τα δεινά επακόλουθά της, όπως οι πόλεμοι και η προσφυγιά, είναι στόχος ρεαλιστικός και αναγκαίος για την εργατική τάξη και το κίνημά της. Είναι το δικό μας πατριωτικό καθήκον!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ <<ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ>> ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/4/17 17:56

    Γιατί δεν κάνετε την συγκέντρωση σας στο Εργατικό Κέντρο , όπως κάνατε και πιο παλιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *