ροή ειδήσεων

Κάλεσμα για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2017



Προς: Τα εργατικά Σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Ρόδου

Συνάδελφοι,
Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, το λαό της χώρας μας αντιμέτωπους με άλλο ένα κύμα επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα. Είναι στην τελική ευθεία το πακέτο της περιβόητης 2ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει το αφορολόγητο, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, ανεξάρτητα πότε τελικά θα νομοθετηθούν.
Η υπόσχεση που δίνεται ως αντάλλαγμα είναι πάλι ότι «έρχεται η ανάπτυξη», άρα δηλαδήοι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τη σφαγή τους και να ελπίζουν ότι θα ωφεληθούν. Μόνο που στην περιοχή μας την ανάπτυξη τουλάχιστο στον κλάδο του τουρισμού, τη ζούμε όλα αυτά τα χρόνια. Πάει πακέτο με την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, τη δουλειά με συνθήκες γαλέρας.
Την ίδια στιγμή τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, οι διεθνείς ανταγωνισμοί οξύνονται και η δική μας περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο.
Η κυβέρνηση με τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμπλέκουν τη χώρα βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Έχουν δώσει το ελεύθερο από στεριά αέρα και θάλασσα στο ΝΑΤΟ να επιχειρεί. Τα πλοία που πρόσφατα επιτέθηκαν στη Συρία, ήταν μέχρι λίγες μέρες νωρίτερα ελλιμενισμένα στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας.
Όμως το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πάει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να ιεραρχεί ψηλά τέτοια ζητήματα. Όπως δεν ανεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των αφεντικών στην ειρήνη, έτσι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Με βάση αυτές τις εξελίξεις οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προτείνουν στα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με κεντρικό σύνθημα:
"Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά"»,
Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, καλεί τα εργατικά Σωματεία, τους μαζικούς φορείς του νησιού σε σύσκεψη, την Πέμπτη 20 Απρίλη 2017 στις 7.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την οργάνωση της απεργίας και του συλλαλητηρίου της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2017.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
Απρίλης 2017

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *