ροή ειδήσεων

Ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2017»



Πτήσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών από Έλληνες και συμμάχους που συμμετείχαν στη μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2017» έγιναν πάνω από Θράκη, Λήμνο, Ρόδο και Καστελόριζο.


Το γεγονός αυτό έρχεται να καταρρίψει εμπράκτως τις όποιες τουρκικές έκνομες αιτιάσεις περί «αποστρατικοποιημένων περιοχών» της χώρας, που ως εκ τούτου δεν μπορούν να συμπεριλαμβάνονται σε ασκήσεις των ελληνικών και ξένων, φιλικών και συμμαχικών, Ενόπλων Δυνάμεων, που συνασκούνται στη χώρα μας, γράφει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και αεροσκάφη από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την Κύπρο για πρώτη φορά με την ιδιότητα του «παρατηρητή».

Συγκεκριμένα: Την Παρασκευή 31 Μαρτίου σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε η «Mission 8» στο πλαίσιο της ασκήσεως «Ηνίοχος 2017», το σενάριο της οποίας προέβλεπε προσβολές στόχων επιφανείας, κινητών και σταθερών στον κεντρικό και βόρειο τομέα του θεάτρου επιχειρήσεων και περιελάμβανε Λήμνο, Ξάνθη, Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι «Missions 4-5», των οποίων τα σενάρια των αποστολών προέβλεπαν προσβολές στόχων επιφανείας (πλοία του στόλου μας) και σταθερών στόχων στον νότιο και νοτιοανατολικό τομέα του θεάτρου επιχειρήσεων, δηλαδή στο Πεδίο Βολής Καράβια, στη Ρόδο και στη Μεγίστη (Καστελόριζο).

Τέλος, στις 5 Απριλίου, τη βάση («Home base») όλων των χωρών και όλων των αεροσκαφών στην Ανδραβίδα επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Διοικήσεως Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής, ο οποίος είναι ταυτοχρόνως και διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του NATO, Αμερικανός πτέραρχος Tod D. Wolters.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ακολούθως οι δύο αρχηγοί, στο πλαίσιο της ασκήσεως, πέταξαν με δύο διθέσια ελληνικά μαχητικά F-16Δ Block52+ της Π.Α. σε αποστολή προς τη Σκύρο, προσέγγισαν τη Λήμνο και εν συνεχεία επέστρεψαν στην Ανδραβίδα, καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *