ροή ειδήσεων

Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας - 4 νεκροί και 1 διασωθείσα



Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις η 19η Απριλίου 2017. Στρατιωτικό ελικόπτερο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 07:50 το πρωί λίγο αφού είχε απογειωθεί από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, συνετρίβη στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.


Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας.



Ο υποστράτηγος Ιω. Τζανιδάκης



Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης (υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς), ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι (UH-1H) εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 11:00. Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.


Στο σημείο του δυστυχήματος μεταβαίνει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ με εντολή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.


Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, κοντά στην Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας, υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε με τα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε.


Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν το ελικόπτερο νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.


Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε στο Πεντάγωνο καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (19.04.2017) χάθηκε από τα ραντάρ στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ, το ίχνος του ελικόπτερου Χιούι (UH-1H) χάθηκε στις 07:50 το πρωί.


Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ στο Σαραντάπορο, περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή έφτασαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.


Όπως αναφέρει το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, για να συνδράμει στις έρευνες.


Το στρατιωτικό ελικόπτερο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Οι έρευνες με ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκε το στίγμα του. Από τις 07:50, από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν. Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 09:50.


Πηγή: newsit.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *