ροή ειδήσεων

Βουλευτής ΑΝΕΛ: Στα 5.600 ευρώ το αφορολόγητο



Στη «σφαγή» του αφορολόγητου ορίου προχωρεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας.

Το επαχθέστατο για όλους τους φορολογούμενους σχέδιο που έχει αποδεχθεί το οικονομικό επιτελείο για να κλείσει το «φάκελο» των φορολογικών προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.600 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες χωρίς παιδιά, με κλιμάκωσή του υψηλότερα έως και τα 5.900, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Στην αποκάλυψη προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος, μιλώντας στο Real FM, ανέφερε ότι «οδεύουμε στο κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας», τονίζοντας μάλιστα ότι το αφορολόγητο όριο πέφτει στις 5.900 ευρώ για τους παντρεμένους και στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους.


Υπενθυμίζεται ότι τα νέα όρια του αφορολογήτου ορίου είχαν τεθεί στο τραπέζι της ενημέρωσης που έκανε το οικονομικό επιτελείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πακέτο των αντίμετρων, όπως προέκυψε από την ίδια ενημέρωση, περιλαμβάνεται και η μείωση του πρώτου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, μόνον όμως εφ' όσον ξεπεραστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Στην ίδια περίπτωση θα υπάρξει και μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 26%.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, ο συντελεστής φόρου θα παραμείνει σε πρώτη φάση στο 22%, γεγονός που σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο ακόμη και μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίο μισθό 400 ευρώ.

Χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, από την άλλη πλευρά, θα χάσουν μέχρι έναν μισθό ή μία σύνταξη, καθώς οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από το νέο καθεστώς θα τους στερήσουν έως και 700 ευρώ τον χρόνο.

naftemporiki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *