ροή ειδήσεων

Ρόδος: Θερμή υποδοχή 740 ισραηλινών επιβατών κρουαζιέρας



Θερμή υποδοχή, με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δώρα, επιφύλαξαν χθες στους 740 Ισραηλινούς επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου Golden Iris, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και το ΔΟΠΑΡ, κατά την πρώτη, για φέτος, προσέγγιση του κρουαζιεροπλοίου στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.

Το Golden Iris, της εταιρείας “Mano Cruises”, κατέπλευσε χθες στις 13.30 στο τουριστικό λιμάνι και παρέμεινε έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Αποτελεί παράδοση πλέον, τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων να υποδέχεται μουσικά η Φιλαρμονική του ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κου Δημήτρη Χαλκιά.

Τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος «Οι Χορευτές του Αιγαίου» (Aegean Dancers), που μεταφέρει την παράδοση του τόπου σε πολλές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό, υπό τις οδηγίες του υπευθύνου χοροδιδάσκαλου κου Ιάκωβου Φτάκλα, που επιμελείται τους χορούς του συγκροτήματος για περισσότερα από 30 χρόνια, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με ροδίτικους χορούς.

Στους ταξιδιώτες δόθηκαν μελεκούνια και πασχαλινά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo».

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου, η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρίες Σέβα Τσίμπλη και Αναστασία Σαββιού και κος Βλάσης Φακιόλης, σε συνεργασία με την προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ρόδου κα Μαρία Καραμπίνη, μοίρασαν τους Ισραηλινούς τουρίστες έντυπο πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικούς σελιδοδείκτες.

Παρόντες στη θερμή υποδοχή ήταν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κος Μιχάλης Χριστοδούλου, που εκπροσωπούσε και τη δημοτική αρχή, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου «Η Πρωτοπορία» κος Ιωάννης Κλούβας, ο τουριστικός πράκτορας κος Παύλος Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης του τουριστικού-ναυτιλιακού πρακτορείου «Γεωργιάδης- Τουρισμός- Πρακτορεύσεις».

«Η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει παρουσία στη Ρόδο για περισσότερα από 25 χρόνια, με πολλές προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων της όλη τη χρονιά. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου το Golden Iris θα έχει συνολικά 31 προσεγγίσεις στη Ρόδο, ενώ μέσα στον μήνα Απρίλιο αναμένεται να έλθει άλλες τρεις φορές» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία στη Ρόδο.

Στην αγάπη που νοιώθουν οι Ισραηλινοί τουρίστες για τη Ρόδο, αλλά κυρίως στην αίσθηση ασφάλειας που έχουν όταν επισκέπτονται τον τόπο μας, εστίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και δημοτικός σύμβουλος κος Χριστοδούλου, υπογραμμίζοντας: «Οι Ισραηλινοί είναι τακτικοί επισκέπτες της Ρόδου, αγαπούν το νησί και αισθάνονται ασφαλείς εδώ. Διοργανώσαμε την υποδοχή καθώς είναι η πρώτη προσέγγιση, για φέτος, του κρουαζιεροπλοίου Golden Iris, που έχει περισσότερες από 30 προσεγγίσεις κάθε χρόνο στη Ρόδο. Και το σημαντικότερο, σε όλες τις προσεγγίσεις του, εκτός από την πρώτη, το κρουαζιερόπλοιο διανυκτερεύει στο νησί, γεγονός που τονώνει και την αγορά. Από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα για να νοιώθουν ασφαλείς, τόσο σε επίπεδο λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων για την προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων, όσο και σε επίπεδο ασφαλείας ταξιδιωτών».

Να σημειωθεί ότι οι τουρίστες από το Ισραήλ επισκέφθηκαν χθες, κατά την παραμονή τους στο νησί, τη Φιλέρημο, τις Επτά Πηγές, την Καλλιθέα, τη Μεσαιωνική Πόλη, ενώ πολλοί εξ αυτών παρέμειναν στην πόλη της Ρόδου μέχρι αργά το βράδυ.

TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *