ροή ειδήσεων

Στ. Θεοδωράκης από Ρόδο: «Η χώρα έχει ανάγκη μιας πρότασης λογικής και εκσυγχρονισμού»



«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ξεκάθαρη πρόταση λογικής και εκσυγχρονισμού και μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται σε μια μεταρρυθμιστική πρόταση» τόνισε απόψε σε ομιλία του στη Ρόδο ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ακόμα ότι απαιτείται αλλαγή του συστήματος εξουσίας.

Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι χάθηκε χρόνος και χρήμα για την αξιολόγηση, η οποία -όπως τόνισε- θα μπορούσε να έχει κλείσει εδώ και αρκετούς μήνες. Το γεγονός ότι δεν έκλεισε έγκαιρα, είπε ο κ. Θεοδωράκης, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση, να μειωθεί η εισροή καταθέσεων, να εκτιναχθούν τα «κόκκινα» δάνεια και να μειωθούν οι λιανικές πωλήσεις.

«Η αξιολόγηση καθυστέρησε να κλείσει για να ικανοποιηθεί το κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος προέβλεψε επίσης ότι οι εκλογές απομακρύνονται ως σενάριο και πιθανόν να επανέλθουν στη σκέψη της κυβέρνησης το 2018.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη χώρα της Ευρώπης που παραμένει σε καθεστώς μνημονίου με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, μετανάστευσης και έλλειψης αισιοδοξίας, είπε ο κ. Θεοδωράκης, θέτοντας το συγκεκριμένο ζήτημα ως βασικό σημείο της ομιλίας του. «Η απάντηση είναι ότι στις άλλες χώρες υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ενώ αντίθετα σε εμάς εμφύλιος» υποστήριξε. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, βασική επίσης αιτία είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις αποδείχτηκαν ανίκανες να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους συνδικαλιστές για τη συνεχιζόμενη κατάσταση.

«Η χώρα δεν μπορεί να σωθεί από ένα κόμμα» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι εάν δεν παρθούν αποφάσεις τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Ανέφερε επίσης ότι σύντομα πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση η δημιουργία Ευρώπης δύο ταχυτήτων, και για τον λόγο χρειάζεται να υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση για να συμμετάσχει η Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα. Όπως μάλιστα είπε, η μάχη αυτή θα είναι τέτοιας σπουδαιότητας όπως η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και της προσπάθειας του Κώστα Σημίτη για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ.

zougla

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *