ροή ειδήσεων

Παράπονα για τον επιτάφιο Σορωνής


Αναγνώστης: Πρώτη χρονιά μετά από αλλαγή του παπά μας στο χωριό Σορωνή... απαράδεκτο πέρασε ο επιτάφιος μας σκοτεινός και βουβός... Ούτε ή κοπέλες τραγουδούσαν ούτε τίποτα.... Και δεν έφτανε αυτό.. Δεν χτύπησε ή καμπάνα ούτε για την πρώτη ανάσταση ούτε τίποτα..... 
Χαμπάρι δεν πήραμε..... Έλεος πια... Ντροπή !!!!!!!!!
(ΔΕΝ ΤΟΝ ΉΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΤΟΝ ΛΌΓΟ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΊΝΟΣ ΜΑΣ ΈΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΏΘΟΥΜΕ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΆΓΙΕΣ ΗΜΈΡΕΣ ....)

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/17 20:20

    ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλακειες! Κρατουσα τον Επιταφιο. ΑΠλα, δεν ηξερε κανεις μας που ηταν ο διακοπτης του φωτος. Ο υπευθυνος δεν μας ειχε δειξει, ηταν μια στιγμη ατυχη... Οσο για την καμπανα (δεν εκανα Ανασταση στον Αγιο Λουκα) δεν ξερω τι εγινε, αλλα δεν ειναι ουλεια του ιερεα. Εχει επιτροπους, αρμοδιους για αυτο!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/17 20:37

    Μόνος του έφυγε! Δεν τον έδιωξε κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/17 22:37

    Θα ηταν ποιο σωστό να έγραφες και το ονοματάκι σου κάτω απο το αθρο σου μαγκιές πισω απο την ανωνυμία είναι εύκολο να κάνουμε όλοι ...... ο επιτάφιος στην Σορωνή χθες ηταν μια χαρα και τον πρώην παπά δεν τον έδιωξε κανένας μόνο η ματαιοδοξία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/4/17 22:41

    Είσαι το λιγότερο ψεύτης για να μην πω κατευθυνόμενος και φως είχε ο επιτάφιος και τραγουδούσαν και μουσική ακούγοταν απο τα μεγάφωνα της κοινότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/4/17 23:42

    Χρόνια πολλά καλή Ανάσταση. Πρεπει να ντρεπεσαι για αυτην την αναρτηση. Η συμμετοχη του κοσμου ολες τις αγιες ημερες ηταν μεγαλη. Και μονο το οτι το συνδεεις με την οικειοθελη αποχωρηση του π. Μιχαηλ, δειχνει ποσο καλος χριστιανος εισαι. Κατσε στο σκοταδισμο σου σε παρακαλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/4/17 23:47

    Ο κόσμος και ο επιτάφιος μια χαρά ήταν. Ότι και να λες είναι ψέματα. Ήθελε να φύγει και το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/4/17 01:40

    Πολυ καλος χριστιανος πρεπει να εισαι εσυ που εγραψες το κειμενο. Μπραβο! Χριστος ανεστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/4/17 10:34

      Εγω εα εχω να πω... Πρωτη φορα ειδα στην εκκλησια μας τοσο κοσμο... Οπως επισης πρωτη φορα ειδα στην εκκλησια τοσα πολλα παπαδακια !!! Τα παιδια μας τον αγαπανε τον πατερ Παυλο! Τα προσκαλει να τον βοηθανε!! Κ δεν ακουνε ολο Σςςς κ σςςς οπως εκανε ο προηγουμενος παπας που μας εδιωξε με τον τροπο του .Χριστος Ανεστη κ του χρονου σας!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος16/4/17 12:53

    Φέτος είχε πάρα πολύ κόσμο και την μ.πεμπτη κ την μ.παρασκευη και στην περιφορά του επιταφίου...και μάλιστα ήρθε κόσμος που ειχε να πατησει 10 χρόνια στην εκκλησια λογω.......
    Τελος το μοναστήρι να είναι καλά ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ ΧΙΛΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/17 20:48

      ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΕΦΕ ΦΕΤΟΣ ...ΗΤΑΝ ΣΙΩΠΗΛΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ??Η ΚΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ!!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος16/4/17 23:37

    κολο γλυκά του παλιού παπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/4/17 23:52

    Αυτό το χώρο αποτελεί απλώς την ντροπή της Ρόδου. Απορώ τι σχέση έχει με το υπόλοιπο νησί. Δεν θυμίζει σε τίποτα νησί, δεν έχει καμμία απολύτως ομορφιά και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να φύγει όλη η σ@ρ#*νι από τη Ρόδο ολοκληρωτικά. Αυτό θα είναι μία καλή μεταρρύθμιση για το νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/4/17 14:01

      Τι να Σου πω εσένα τώρα ανθρωπε μου που με αυτα που λες μονο άνθρωπος δεν είσαι !Πιάνεις και το χώριο μου στο στόμα σου !Δεν βλέπεις πόσα χειρότερα πράγματα υπάρχουν η Σορωνη σε πείραξε !έμαθες και την μεταρρύθμιση μεταρρύθμιση θέλει ο εγκέφαλος σου !Άγιες μέρες να εκφράζεσαι έτσι και όχι μόνο αυτές τις μέρες γενικά !Κρίμα..!Που τα γράφεις πισω απο μια οθόνη ανώνυμα και δεν ξέρουμε.και το Όνομα σ !Αμαρτία !

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/4/17 14:07

      Εισαι απαραδεκτος με τετοιες αποψεις. Ντροπη σου!Περνα καμια βολτα απο τη Σορωνη!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/4/17 14:47

      Ρε κομπλεξικε, ουτε να γραφεις δεν ξερεις, που θα πιασεις στο στα σου τη Σορωνη! Αντε!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/4/17 23:34

      Ανώνυμα γράφω και εγώ.... για πες τα και επώνυμα να σου απαντήσω επωνυμα αυτά που λες......καταρχήν είσαι αμόρφωτος...Το κάθε χωριό έχει την ομορφιά και την ιστορία του..άνοιξε κανένα βιβλίο για την ιστορία των χωριών και του νησιού της Ρόδου. ..και μετά έλα με το ονοματακί σου και πες μας τι θες να πεις...!!!Η σάρωση σε πείραξε δε βλέπεις τα χάλια σου!!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος17/4/17 08:43

    Ειναι ντροπη αυτες τις Αγιες Μερες να υπαρχει τοση μικροψυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/4/17 08:46

    Η Αγαπη μας πλημμυρισε και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/4/17 09:50

    Ο πάτερ έφυγε γιατί το ήθελε προφανώς.Όλα όσα αναφερεις είναι δουλειά των επιτρόπων οι οποίοι όπως δείχνουν τα πραγματα μόνο βοήθεια δεν προσφέρουν στον καινούργιο παπα.Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο επιτάφιος σταμάτησε έξω από το σπίτι μου ο παπάς ήρθε μπροστά στην πόρτα μου,μου ευχήθηκε, φιλησα το Ευαγγέλιο και προσκάλεσε το παιδί μου στο ιερό!!Επίσης στην Ανάσταση μετά από πολλά χρόνια δεν πιάστηκε ο λαιμός μου να κοιτάω τον παπά ψηλά αλλά τον έβλεπα ευθεια μπροστά μου.Και σκέφτηκα από μέσα μου κάτω εσείς... κατω και εγώ όχι κάτω εσείς... ψηλά εγω!.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/4/17 10:36

    Τα πραγματα ειναι απλα.Σε οποιους αρεσουν οι ορχιδεες και οι φανφαρες ξερουν που θα τις βρουν(και ας τις χρωσταμε για πολυ).Αλλα πρεπει να μας προβληματιζουν.Σε μας που γεννηθηκαμε χριστιανοι εχουν να μας διδαξουν πολλα αλλοι που εγιναν κατοπιν και με πολλες δυσκολιες.Κριμα και παλι κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/4/17 12:54

    Εμένα πάντως αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η διχόνοια και η διαίρεση ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού. Ο παπα-Μιχάλης είναι καλός παπάς, μερακλής, του αρέσει να γίνονται όλα τελετουργικά και στην εντέλεια. Αλλάς κι ο νέος παπάς του χωριού φαίνεται απλός και ταπεινός και δεν έδωσε αφορμή για σκάνδαλο. Ας σεβαστούμε λοιπόν το έργο τους και τις άγιες ημέρες του Πάσχα κι ας μη δίνουμε εμείς αφορμή για σκάνδαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος17/4/17 13:57

    Ντροπή πρώτον για το άρθρο..τι πράγματα Είναι αυτα ρε μεγάλες μέρες ;λιγη ανθρωπιά δεν βλάπτει !λεε Και φταίει ο καινούριος Ιερεας να πούμε ο άνθρωπος ! Άλλη φόρα θα πετάμε.πυροτεχνήματα για σενα για να σε ενημερώνουμε ότι βγαίνει ο επιτάφιος ..!Μεγάλη Παρασκευή ήταν !Ξεκολλα !
    Έχετε βρει καινούριο τώρα και λετε κάτι ! Και Εσύ 'Ανώνυμε' Που θες να φύγει Ή Σορωνη απο το νησί για να είναι Καλύτερα τα πράγματα ,βγες και λίγο έξω στον κόσμο Και δες οτι Υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα από το να πετάς κοτσανες και να λες βλακείες για το χωριό μου το κατάλαβες ;Αλλιώς να είχες και ονοματάκι να ξέρουμε και ποιος/Α Είσαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/4/17 14:04


    Χίλιες φορές ο καινούργιος παπάς. Η εκκλησία τις μεγάλες μέρες θα πρέπει να είναι σε κλίμα πένθους. Πάμε εκκλησία για να πάρουμε την ευλογία του θεού και όχι να μας σχολιάζουν οι άλλοι παρευρισκόμενοι αλλά και ο παπας. Πάμε στην εκκλησία και φεύγουμε με περισσότερες αμαρτίες από όταν πήγαμε. Και όσο για τον επιτάφιο τα φώτα άνοιξαν λίγα μόνο λεπτά μετά την αρχή της περιφοράς.
    Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ να για υποστηρίξω τον καινούργιο παπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΦΑΝΗ21/4/17 00:45

    Εμένα πάντως αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η διχόνοια και η διαίρεση ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού. Ο παπα-Μιχάλης είναι καλός παπάς, μερακλής, του αρέσει να γίνονται όλα τελετουργικά και στην εντέλεια. Αλλάς κι ο νέος παπάς του χωριού φαίνεται απλός και ταπεινός και δεν έδωσε αφορμή για σκάνδαλο. Ας σεβαστούμε λοιπόν το έργο τους και τις άγιες ημέρες του Πάσχα κι ας μη δίνουμε εμείς αφορμή για σκάνδαλα.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΟ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΩΝΥΜΑ.............!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θα σχολιάσω την καταγγελία για τον επιτάφιο, γιατί είναι τουλάχιστον για γέλια και δεν αξίζει καν να μπει κανείς στον κόπο για να ασχοληθεί.
    Στο(η)ν ανώνυμο (η) όμως που έβγαλε όλη τη χολή του (της) για το χωριό μας, έχω να πω τα εξής:
    Είναι προφανές από τα γραφόμενά σου, ότι δεν έχεις ιδέα για το που πέφτει η Σορωνή. Αλλά ακόμα κι αν έχεις, είναι πάλι προφανές ότι την ζηλεύεις όσο δεν πάει.
    Κατανοητό. Ο τόπος μας έχει τόσες ομορφιές και πλεονεκτήματα, που δεν τα βρίσκεις εύκολα και συνδυαστικά.
    Αν είχες βγάλει λίγο τις παρωπίδες σου – που ή τις κληρονόμησες ή είναι αποτέλεσμα βαθειάς αμάθειας, μικροψυχίας και έλλειψης οποιουδήποτε ηθικού υποβάθρου – αντί να γράφεις αυτές τις σαχλαμάρες, θα προτιμούσες να κάνεις μια βόλτα στο χωριό μας για να σε ξεναγήσουμε στις ομορφιές του.
    Σε περιμένω προσωπικά, αν έχεις καλές προθέσεις και είσαι έτοιμος (η) να παραδεχτείς το λάθος σου, να σε ξεναγήσω και να σου μιλήσω για την Σορωνή και για τους Σορωνιάτες.
    Να σου εξηγήσω από κοντά, γιατί εμείς ήμαστε τόσο υπερήφανοι για την καταγωγή μας και για τον τόπο μας και γιατί δεν τον αλλάζουμε, ούτε τον απαρνιόμαστε για τίποτε στον κόσμο, ακόμα και αν, για άλλους λόγους, κάποιοι από εμάς έχουν μετοικήσει, σε άλλους τόπους.
    Να σου δείξω από κοντά, όλες τις μοναδικές ομορφιές μας και όλα τα στοιχεία της παράδοσής μας, που σε πείσμα των καιρών, επιμένουμε φανατικά να διατηρούμε.
    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι όσοι γνωρίσανε πραγματικά την Σορωνή μας, την αγάπησαν τουλάχιστον όσο και τον τόπο τους.
    Να σου μιλήσω επίσης, για την προσφορά της, στα γράμματα, στις τέχνες, στον αθλητισμό, στην αντίσταση στον κατακτητή, στην πρόοδο του νησιού μας.
    Να μάθεις, ότι Σορωνιάτες ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν και έστησαν το πρώτο ελληνικό σχολείο για την ελληνική ομογένεια των Η.Π.Α. .
    Να σου θυμίσω ότι εδώ και 40 χρόνια περίπου, με επιβάρυνση του τόπου μας, έχει και θα συνεχίσει να έχει το νησί μας ρεύμα.
    Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσα να σου πω, με πολλές λεπτομέρειες, αρκεί να έχεις την καρδιά σου, τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά.

    Μια μόνο περίπτωση υπάρχει να μην αναθεωρήσεις.
    Αν επιβεβαιώσεις το απόφθεγμα ότι «η βλακεία είναι ανίκητη».
    Ελπίζω να κατανοείς τι υπονοώ, διότι διαφορετικά τζάμπα ασχολήθηκα μαζί σου κι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που μπήκαμε στη διαδικασία να σου απαντήσουμε.

    Γιάννης Μαρίνος
    6944637788
    yiamar@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοπός Αντώνης22/4/17 17:32

    Με πειράζει πραγματικά, ενώ έχετε επώνυμο, όλοι ανώνυμα έχετε βγάλει τα εσώψυχα σας. Είμαι σίγουρος όλοι έχετε όνομα και επίθετο, ντρέπεστε να το σημειώσετε; Αφού όλοι έχετε το θάρρος της γνώμης γιατί δεν την καταθέτετε επώνυμα, τουλάχιστον αν όντως υπάρχει κάτι στραβό να μπορέσουμε να το διορθώσουμε. Όσον αφορά την Σορωνή, ο καθείς μπορεί να πιστεύει ο,τι θέλει. Εγώ, δεν γεννήθηκα εκεί, ούτε έμεινα μόνιμα ποτέ αλλά δεν το ανέχομαι να πέφτει λάσπη ανώνυμα στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς μου. Ως σύνολο το χωριό, πάντα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα φιλήσυχων ανθρώπων οι οποίοι σε αντίδραση των καιρών δέχονται τον καθένα από όπου και αν προέρχεται, επειδή έχουν πίστη στον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *