ροή ειδήσεων

Ανακοινώθηκε η ποινή του Ολυμπιακού – Προχωρά σε έφεση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ



Με αποκλεισμό της έδρας του για τέσσερις αγωνιστικές (σ.σ. από την νέα αγωνιστική περίοδο) και πρόστιμο 150.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η ποινή είναι η μικρότερη που προβλέπεται για επίθεση σε διαιτητή καθώς το πειθαρχικό όργανο, ουσιαστικά δέχθηκε το κατηγορητήριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στον Ολυμπιακό έλεγαν, πως αν υπήρχε τιμωρία της έδρας έστω και για μια αγωνιστική θα επρόκειτο για σκάνδαλο.

Έφεση από τον ΠΑΟΚ

Εφεση θα καταθέσει άμεσα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της τιμωρίας του Ολυμπιακού για τα γεγονότα του αγώνα του με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» με χρηματικό πρόστιμο 150.000 και ποινή τιμωρίας της έδρας με 4 αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ εκτιμά πως η ποινή δεν συνάδει με τα όσα συνέβησαν στον συγκεκριμένο αγώνα και με δεδομένο πως αφού επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις του παρατηρητή και την όλη διαδικασία η ενοχή του Ολυμπιακού, τότε η ποινή όφειλε να είναι βαρύτερη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πιστεύει πως η καταδίκη του Ολυμπιακού δίνει περιθώρια δικαιότερης ποινής ενώ σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης είναι σε αναμονή της δεύτερης δίωξης που πρέπει να ασκηθεί κατά του πειραϊκού συλλόγου.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ


Συνεκδίκασε αντιμωλία των διαδίκων τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11357/19-4-2017 κλήσης (Π.Ε.) προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11417/19-4-2017 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (δίωξη αναπληρωτή υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων) και γ) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11452/20-4-2017 πρόσθετης παρέμβασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δέχθηκε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κήρυξε πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις αναφερόμενες στο σκεπτικό πράξεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τις εξής ποινές: α) για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθρο 14 παρ. 1, 2, άρθρο 15 παρ. 6 περ. α’, β’, γ’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, β) για την πράξη της βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (άρθρο 29 παρ. 4 περ. α’), γ) για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρα 1 και 26 Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, δ) για την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, ε) για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθρα 14 παρ. 1, άρθρο 15 παρ. 2 περ. α’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Συγχώνευσε α) τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, β) τις ως άνω ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, επιβάλλοντας συνολική ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές.

Η απόφαση για τον παρατηρητή Βαλσάμη αναφέρει:

Δίκασε την υπόθεση κατά του Θεμιστοκλή Βαλσάμη, παρατηρητή του διεξαχθέντος στις 13.4.2017 αγώνος μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων. Κήρυξε τον εγκαλούμενο, Θεμιστοκλή Βαλσάμη, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επέβαλε στον εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή της διαγραφής από τον οικείο πίνακα Παρατηρητών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *