ροή ειδήσεων

Μεγάλη απάτη με κινητά τηλέφωνα από σπείρα Πακιστανών και Μπαγκλαντεσιανών



Πέντε εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι είναι η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, από την κομπίνα-μαμούθ την οποία είχε στήσει σπείρα που διαχειριζόταν εταιρείες πώλησης κινητών τηλεφώνων.

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία, αξιωματικοί της οποίας εξιχνίασαν την υπόθεση μετά από έρευνες 18 μηνών. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν την Πέμπτη (28/04/2017) στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Η σπείρα είχε στήσει ένα πολύπλοκο δίκτυο με εταιρείες-φαντάσματα, για να αποφεύγει να πληρώνει φόρους και να αποδίδει τον ΦΠΑ. Αγόραζε πανάκριβα κινητά τηλέφωνα από προμηθευτές σε χώρες της Ευρώπης, στην κανονική τους αξία, ως αγοραστές όμως εμφανίζονταν οι εταιρείες-μαϊμού. Τα κινητά μεταπωλούνταν, στη συνέχεια, σε νομότυπες εταιρείες με έδρα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε καταστήματα κυρίως στην περιοχή της Ομόνοιας.

Τα καταστήματα αυτά πωλούσαν τα κινητά σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική αξία τους στους επίσημους αντιπροσώπους, αφού η σπείρα τα αγόραζε χονδρική και χωρίς να πληρώνει φόρους, ΦΠΑ ή άλλους δασμούς.


Μέσω των εικονικών εταιρειών, το δίκτυο είχε καταφέρει να έχει τζίρο πολλών εκατομμυρίων, χωρίς να αποδίδει ευρώ στο Δημόσιο.

Πάντως, εντύπωση έχει προκαλέσει στις εισαγγελικές αρχές, πώς κατάφεραν οι υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές να ξεγελάσουν τις οικονομικές υπηρεσίες και να ιδρύσουν εταιρείες-μαϊμού, καταθέτοντας εκατοντάδες πλαστογραφημένα έγγραφα, δελτία ταυτότητας ανύπαρκτων προσώπων κ.α. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών, εμφανίζονταν άτομα με ονόματα όπως «Μαχμούτ Αλ», το οποίο είναι εξαιρετικά συνηθισμένο στο Πακιστάν.

Κατηγορούμενοι είναι και Έλληνες οι οποίοι εργάζονταν για τη σπείρα, είτε ως πωλητές των κινητών τηλεφώνων είτε συνεργάζονταν μαζί τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *