ροή ειδήσεων

Δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στη Σύμη



Την απόφαση ένταξης του έργου των δικτύων αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) στο νησί της Σύμης, στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», προϋπολογισμού 3.932.880 ευρώ, υπέγραψε την Τρίτη το πρωί στη Σύμη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου από τον περιφερειάρχη, έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τον δήμαρχο, Λευτέρη Παπακαλοδούκα και την τοπική κοινωνία του νησιού, καθώς έρχεται να δώσει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων, που ταλανίζει για πολλά χρόνια τη Σύμη, να αναβαθμίσει το νησί περιβαλλοντικά, όσο και από απόψεως παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους του και στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑ Σύμης.

Με το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Σύμης», το νησί αποκτά ένα πλήρες και λειτουργικό σύστημα αποχέτευσης αστικών αποβλήτων, με κατάλληλη επεξεργασία λυμάτων, το οποίο θα εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς του βορείου τμήματος του νησιού.

Αναλυτικά, το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων λιμένα Αιγιαλού Σύμης και στην κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και θα εξυπηρετεί πληθυσμό 4.500 κατοίκων.

Η μελέτη περιλαμβάνει τον σχεδιασμό συστήματος αγωγών μεταφοράς αστικών λυμάτων, από το λιμάνι Αιγιαλού στην ΕΕΛ.

Στο σύστημα των αγωγών θα συνδεθεί μελλοντικά ο αγωγός που θα μεταφέρει τα λύματα του συνοικισμού Νημπορειό. Το εν λόγω σύστημα θα επεξεργάζεται τα αστικά λύματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σύμης.

Επειδή η κατασκευή των δικτύων σε άλλες περιοχές του οικισμού ή σε όμορους οικισμούς θα γίνεται σταδιακά, προβλέπεται και η κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων δυναμικότητας 100 κμ ημερησίως.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου έχει οριστεί η 15η Δεκεμβρίου 2017 και αποπεράτωσης η 31η Δεκεμβρίου 2020.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *